Juraj Krúpa sa tešil z vraždy novinárky! Prišla však RANA, ktorú nečakal
22 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Predseda výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (SaS) sa zrejme úprimne radoval zo smrti novinárky Darii Duginovej, ktorá bola dcérou ruského filozofa Alexandra Dugina. Osobnosti mu to však nedarovali a adresovali mu odpoveď. Status o Krúpovi stihol napísať politológ Eduard Chmelár ale aj poslanec Blaha. Krúpa následne po jasnej a vecnej kritike svoj status stiahol a vymazal ho.

Reakcia Ľuboša Blahu

V Rusku zavraždili novinárku a podozrenie padá na Ukrajinu - ak sa potvrdí, že je do toho Zelenského režim zapletený, z Ukrajiny by to robilo teroristický štát.

1. Novinárka Daria Duginová bola dcérou ultrakonzervatívneho ruského filozofa Alexandra Dugina. Vraj bol terčom sám Dugin.

2. Duginovu Štvrtú politickú teóriu som čítal, je to pokus o skĺbenie filozofie Heideggera a ruského nacionalizmu, sám Dugin v minulosti obhajoval tzv. nacionálny boľševizmus.

3. K Duginovmu dielu som kritický, ale jeho kritika západného liberalizmu má hĺbku a jeho dielo je v mnohom filozoficky zaujímavé - robiť z neho extrémistu je prehnané, hoci - ako opakujem - Dugin nepatrí k mojim obľúbeným mysliteľom.

4. Je však absolútny nezmysel, že by bol Dugin ideológ Putina, ako to podsúvajú slovenské liberálne médiá.

5. Neexistuje žiaden dôkaz, že by Putin vôbec čítal jeho knihy či citoval jeho myšlienky. Dugin nepatrí ani medzi jeho poradcov - naopak, Putina mnohokrát kritizoval. Robiť z neho ideológa Putina je čistý hoax.

6. Vražda Duginovej dcéry je neopísateľné svinstvo, pretože ani najbrutálnejší mafiáni neútočia na rodiny. A už vôbec nie na intelektuálov - iba psychopati s teroristickými chúťkami sa môžu zo smrti nevinnej mladej ženy vytešovať.

7. Žiaľ, aj u nás sa taký našiel. Juraj Krúpa, predseda Brannobezpečnostného výboru NR SR, primitív, čo ako prvý zdrhol z potápajúcej sa OĽaNO a dnes robí hanbu SaS-ke.

8. Tento zakomplexovaný ťukes kedysi označil ľudí, ktorí podporujú opozíciu, za "luzu" a "fekal" - ťažko povedať, či v slovenskom parlamente sedí väčší intelektuálny a morálny odpad ako Krúpa.

Už sa opičí! Juraj Krúpa žiada obmedziť víza pre Rusov
Kým Európske hlavné mestá sa rozchádzajú v otázke vstupu pre Rusov a nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že nepodporuje celoeurópsky zákaz cestovania pre ruských občanov, Juraj Krúpa, poslanec NR SR, odídenec z OĽaNO "ide" opačným smerom. Rusov... Čítať ďalej
17 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

9. Poctivo kope za Ameriku, poslušne kope do Ruska a nenávidí všetko, čo má iný názor. Prototyp neoliberálneho gestapáčika - z očí mu priam srší, že v minulom živote robil esesáka v Osvienčime.

10. Krúpa o vražde ruskej novinárky vyhlásil, vraj si to mladá žena zaslúžila, lebo sa mu nepáčia jej názory.

11. Podľa Krúpu je každý "nacista" - chalan sa zjavne už dlho nepozeral do zrkadla. A vraj Dugin bol Putinov "Goebbels". Predpokladám, že Krúpa v živote nedržal jedinú jeho knihu v ruke a netuší nič o ruskej politike - len takto primitívne bliaka.

12. Ale tlieskať nad smrťou novinárky, to je naozaj vrchol chrapúnstva. Jedna Krúpa nech je oddnes fyzikálnou jednotkou primitivizmu.

13. Psychopati by nemali sedieť v slovenskom parlamente - robia strašnú hanbu celému Slovensku. To fakt chceme, aby civilizovaný svet krútil hlavou nad tým, že v slovenskom parlamente sedí niekto, kto sa teší z vraždy človeka? Niekto, kto vlastne obhajuje terorizmus?

14. SaS-ka sa dnešným dňom zaradila vďaka Krúpovi k tomu najodpornejšiemu, čo kedy vyprodukovala slovenská politika - takto hlboko ešte neklesol naozaj nikto a Osuský sa fakt snažil.

15. Smrť novinárky a teroristické útoky na filozofov treba ostro odsúdiť, nech je náš názor na konflikt na Ukrajine akýkoľvek. To chápe každý, kto má v sebe aspoň štipku ľudskosti.

Schvaľovanie terorizmu a vrážd je trestný čin. Tak čo, pán Hamran, kedy Krúpovi zaklope na dvere NAKA?

Reakcia Eduarda Chmelára

Politológ a historik, tiež venoval poslancovi ostrý status. Po tomto snáď Krúpu posadil na stoličku.

"Keby boli naše médiá naozaj slobodné a nezávislé, viem si predstaviť zajtrajšie titulky novín: „Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa schvaľuje vraždu novinárky.“ Príspevok tohto politického prebehlíka na sociálnej sieti o atentáte na Dariu Duginovú, pracujúcu pre ruskú štátnu televíziu RT, bol primitívny aj na jeho povestnú extrémne nízku úroveň. O dcére známeho ruského filozofa Alexandra Dugina, ktorá schvaľovala ruskú inváziu na Ukrajinu, si môžeme myslieť čokoľvek, ale tešiť sa z jej smrti, prirovnávať ju k Stalinovi a Hitlerovi a hovoriť o nej ako o „surovej ruskej nacistke“, je len ďalšie prerazenie suterénu, o ktorom si slušne vychovaný človek naivne myslí, že hlbšie dno už neexistuje. Ak sme súčasťou kultúry, ktorá sa pred majestátom smrti vždy s pokorou stíši, potom takéto prejavy sú útokom na samú podstatu našej civilizácie a Krúpa by mal byť zbavený verejnej funkcie bez ohľadu na to, či ostane alebo neostane súčasťou vládnej koalície. Ostáva už len čakať na to, že prezidentka, ktorá tak rada moralizuje nad nenávisťou a rozdeľovaním spoločnosti zo strany opozície, rázne odsúdi takéto hulvátske správanie..." Začal svoj status Eduard Chmelár.

Súboj cti Naď vs Šutaj Eštok! A minister pálil naozaj ostrými (VIDEO)
Naši politici sú ako pes a mačka. Dokážu sa pohašteriť pre každú maličkosť a pritom sa tváriť, že je to pre národ jedna z tých najdôležitejších vecí. Nuž a presne toto sa stalo medzi hlasákom Matúšom Šutajom Eštokom a „obyčajným človekom“... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik