Pri raketovom útoku na Voznesensk boli zranené štyri deti
20 | 08 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Terčom raketového útoku sa v sobotu 20.8. stalo aj mesto Voznesensk v Mykolajivskej oblasti na juhu Ruska. Jedna z rakiet zasiahla päťposchodový bytový dom. Zásah dostalo aj viacero rodinných domov. Zranenia utrpelo deväť ľudí vrátane štyroch detí vo veku od troch do 17 rokov.

Zranenia všetkých detí lekári označili za vážne. Na svojom konte v aplikácii Telegram o tom informoval šéf Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim. Dodal, že jedno zo zranených dievčat prišlo o oko. Ďalšie dieťa previezli do Mikolajiva, kde ho budú operovať.

Britská stanica BBC v sobotu citovala najnovšiu súhrnnú správu ukrajinskej generálnej prokuratúry, podľa ktorej od začiatku vojny na Ukrajine zomrelo 363 detí a viac ako 718 ich bolo zranených.

Väčšina detí prišla o život alebo utrpela zranenia v Doneckej, Charkovskej, Kyjevskej, Černihivskej, Luhanskej, Mykolajivskej, Chersonskej a Záporožskej oblasti.

Minúty hrôzy: Lietadlo nedokázalo pristáť, piloti zaspali
Podľa správy komerčnej leteckej spravodajskej stránky Aviation Herald sa predpokladá, že dvaja piloti počas letu zo Sudánu do Etiópie zaspali a zmeškali tak pristátie, píše portál televízie CNN. K incidentu došlo na palube Boeingu 737-800... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

BBC dodala, že tieto údaje nie sú úplné: ide len o tie obete, ktorých mená sú potvrdené. V mnohých regiónoch, kde pokračujú boje, a na okupovaných územiach je takéto sčítanie nemožné.

Podľa BBC bolo v dôsledku bombardovania a ostreľovania na Ukrajine poškodených viac ako 2328 vzdelávacích inštitúcií, pričom 289 z nich je úplne zničených.

OSN vo svojej bilancii uvádza, že v dôsledku ruskej agresie bolo na Ukrajine zabitých 5514 civilistov vrátane 356 detí.
OSN tiež upozorňuje, že mŕtvych a zranených na Ukrajine je oveľa viac, v prípade uvedených čísel ide o presne zdokumentované a potvrdené obete vojny.

Podpredseda nemeckého parlamentu: Aktivujte Nord Stream 2 ASAP! Kyjevu sa to nepáči
Nemecko musí povoliť, aby zablokovaný plynovod Nord Stream 2 začal čerpať ruský zemný plyn! Aby „ľudia nemuseli v zime mrznúť a náš priemysel neutrpel vážne škody,“ povedal podpredseda nemeckého parlamentu Wolfgang Kubicki. Kyjevu sa to... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik