Jožo Pročko kritizuje Aktuality: Šéfredaktor Bárdy jednoducho perlí!
13 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Poslanec Jožo Pročko si vo víkendovom statuse "podal" vyjadrenia šéfredaktora Aktualít Petra Bárdyho. Ten má podľa Pročka overené informácie o stretnutí opozície, ktorá by sa mala zjednotiť na odvolávaní ministra financií v parlamente. 

Opozičné stretnutie

Podľa Pročka sa na ňom mali zísť Mazurek, Suja, Ďurica s Pellegrinim, Rašim, Sakovou, Žigom, Ficom, Blanárom, Blahom...

"Najväčší výkvet, čo nám v parlamente vykvitol odušu zbiera podpisy poslancov pod zvolanie mimoriadnej schôdze na vyslovenie nedôvery ministrovi financií," konštatuje vo svojom statuse poslanec Pročko a konkretizuje, za akých podmienok môže byť minister financií odvolaný.

Prevratný nápad

"Čiže ak 76 poslancov zahlasuje "ZA" vyslovenie nedôvery, minister skončil. Šéfredaktor Peter Bárdy však prišiel s perver..vratným nápadom. Priatelia, ja chápem, že vás to asi stojí veľa sebazapierania, ale dočítajte, prosím, jeho článok až do konca. Tam sa skrýva drahokam. Navrhuje tam premiérovi Edovi Hegerovi, že by mal práve toto blížiace sa hlasovanie spojiť s hlasovaním o vyslovení dôvery celej vláde. Sú len 2 možnosti, ako by to mohlo skončiť," upozoťňuje poslanec Pročko. 

Na Slovensku možno vyjde ďalšia kniha autora Satanských veršov
Keď v roku 1988 vyšiel štvrtý román britského spisovateľa Salmana Rushdieho Satanské verše, spôsobil zvlášť v moslimskom svete rozruch, ktorý vyústil do fatvy. V ostatnom čase sa aj na Slovensku hovorí, že v Slovenčine vyjde ďalšia jeho... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

"1.) Ak v takom spojenom hlasovaní bude aspoň 76 poslancov "ZA", parlament tým vysloví dôveru vláde, ale zároveň nedôveru ministrovi, čím minister financií skončil"

"2.) Ak sa v takom spojenom hlasovaní nenájde 76 poslancov "ZA", tak síce parlament podrží ministra vo funkcii, ale zároveň odmietne vysloviť dôveru vláde. Podľa ústavy tým padne celá vláda, ktorej je ten minister členom," vysvetľuje poslanec. 

Pellegriniho harakiri

Jozef Pročko ďalej uvažuje nad tým, že vláda poslancov o spojené hlasovanie môže požiadať, ale nemá dôvod, keďže jej predsedom už nie je Peter Pellegrini. 

"Ten v roku 2019 značne podgurážený a pod vplyvom náhleho záchvatu úprimnosti a ktovie čoho ešte všetkého vyhlásil: "Ja keby som mal tú moc v tejto krajine, tak tu spravím také HARAKIRI, len by sa tak prášilo," cituje Pročko už legendárny výrok jeho kolegu Pellegriniho.

"Približne týmto smerom a asi takto mysliacim politikom by mal svoje dobre mienené rady písať aj pán šéfredaktor Peter Bárdy. Lebo ešte zatiaľ zďaleka nie všetci v tejto krajine seno žerú," radí Pročko Bárdymu.

Môžeme očakávať veľké výpadky elektrického prúdu?
Po katastrofických scenároch pri nedostatku plynu, či ropy, sa začínajú vynárať aj obavy, či bude v najbližších mesiacoch dostatok elektrickej energie. Naše Ministerstvo hospodárstva má však množstvo iných problémov a toto by s najväčšou... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Vox populi...

"V žiadnom prípade dať hlasovať o dôvere. Na takéto hlasovanie doplatila Radičovej vláda. Hlavne netreba dať na tlaky skorumpovaných novinárov," radí pani Helena Nagyová. 

"Žiaden Matovič sa nebude odvolávať!!!!!!!!!" Dáva jej za pravdu ďalšia diskutujúca, ktorú "podporilo" okolo 50 lajkov.

"Bárdy už dávno stratil chrbtovú kosť, prišiel o ňu pri páchaní sa do zadku Sulíkovi," myslí si iná diskutujúca. Mimochodom, kde sa stratila podpora práve Aktualít a ich šéfredaktora, ktorý bol určitý čas na slovenskom mainstreamovom novinárskom Olympe?

Kritika aj Pročkovej materskej strany

"Veľa poslancov z OLANA sa drží stoličky ako kliešť, lebo vedia že už nikdy v takto počte nebudú to je celé.Som proti Fickovi a spol , len sa tam trošku už spamätajte a budete objektývni .Viem - euráče nepustia to je celé," konštatuje Ľubomír Pobeha, ktorý od autora príspevku dostáva odpoveď v duchu "keď neviem inak argumentovať, tak ťa zironizujem".

screenshot z fanstránky poslanca Joža Pročka

Braňo Mojsej: Našiel sám seba?
Je tomu veľa rokov, čo slávny pár z Pereša Nora a Braňo Mojsejovci vo svojej vile "ubytovali" účastníkov prvej realityšou Mojsejovci. Odvtedy boli aktérmi niekoľkých televíznych projektov, Nora sa pokúšala o vstup do politiky a zdalo sa, že Braňovi... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik