Richard Sulík: Pri ropovode Adria s kapacitou problém nebude
10 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Minister hospodárstva Richard Sulík v stredu, 10. augusta, usporiadal tlačovú besedu k aktuálnej situácii s dodávkou ropy ropovodom Družba. 

Čo sa vlastne stalo

Ruská strana kvôli sankciám EÚ nemala ako zaplatiť Ukrajine za tranzit ropy cez Ropovod Družba. 

"Nehľadajme za tým politický kontext," upozornil minister Sulík.

Ukrajinci zastavili tranzit ropy cez Družbu! Odstavili tak aj Slovensko
Na Slovensko prestala prúdiť ruská ropa cez ropovod Družba. Rusi totiž nezaplatili Ukrajine za tranzit, a tak Ukrajinci jednoducho zavreli kohútik. Podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka je situácia neprehľadná. Téme sa venuje TV Markíza. Na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Prišlo tu k nesprávnemu technickému vyhodnoteniu, k takýmto výpadkom občas prichádza, Máme zásoby na cca 98 dní, Transpetrol má rezervu na cca 16 dní. Ak by sa nepodarilo obnoviť dodávky ropy, ministerstvo hospodárstva uvoľní práve túto rezervu.

Veci sa pohli

Richard sulík oznámil, že včera rokoval s Germanom Galušenkom, ktorý ho ubezpečil, že ak prídu peniaze, ropa bude tiecť. Tu sú dva spôsoby. Ak nezaplatí za tranzit Rusko, zaplatí Slovnaft priamo Ukrajine. Platba môže okamžite odísť a dodávka ropy bude obnovená v najbližších hodinách. 

Nie všetci politici sú "pred zákonom" čistí
Boli časy, kedy sa do parlamentu dostali väčšinou len ľudia, ktorí mali vo svojej výbave aj bezúhonnosť pred zákonom. V súčasnom parlamente je takých samozrejme väčšina, no nájdu sa aj takí, ktorí mali, alebo dokonca majú s políciou problém.... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Jedna z možností

Toto je možnosť, ktorú vidí ako reálnu Richard Sulík aj do budúcnosti, ak by sa nepodarilo situáciu doriešiť. K plynu Sulík informoval, že v rámci EÚ máme druhé najväčšie zásoby plynu a do budúceho marca môžeme teoreticky minúť dokonca viac, ako je priemerná spotreba za minulých päť rokov. 

Vnútropolitická situácia

Richard Sulík odmieta, že by rokoval s poslancom Sujom. Nemá na neho číslo, obaja boli na folklórnych slávnostiach a tak sa tam stretli, to je podľa Sulíka všetko.

Mínister vyvracia aj klamstvá ministra Naďa, ktoré o SaS šíri. Sulík rovnako neobvoláva opozičných poslancov. Podľa obvinení Tomáša Tarabu sa nikdy, mimo pléna, nestretol ani s poslancom Mazurekom. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik