Právnička Laššáková: Každý musí mať právo na spravodlivosť
09 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Právnička Judita Laššáková sa vracia k 108 stranovému spisu k vydaniu Roberta Fica do väzby a k postupu Maroša Žilinku, ktorý mu mnohí nevedia zabudnúť. 

Zlý novinový článok

Laššáková cituje zo spisu, ktorý prebehol internetom a niektorí ho označujú za "zlý novinový článok". Okrem iného stať, kde sú Fico s Kaliňákom kritizovaní za to, že na niektoré funkcie si "dosadili" vopred vybrané a im lojálne osoby.

"To vážne? Toto má byť skutková podstata organizovanej zločineckej skupiny? Veľmi veľa ľudí, ako z minulosti, tak aj z budúcnosti, by mohlo byť za toto trestne stíhaných," konštatuje Laššáková.

Daniel Lipšic na scéne

Ten bol advokátom Andreja Kisku a ten istý Daniel Lipšic bol ako politik volený za stranu Igora Matoviča.

"To nie je žiadny stret záujmov, však?" skôr konštatuje, ako sa pýta Laššáková. Tá upozorňuje, že Ficovi je v spise vytýkané, že ako premiér na Igora Matoviča od obdobia spred volieb 2016 neustále porušoval daňové tajomstvo tým, že vynášal na svetlo sveta daňové podvody jeho vtedajšieho oponenta a súčasného ministra financií.

Socialisti: Odmietame zneužívanie témy ľudských práv na účely politického boja
Vyhlásenie k správe ľudskoprávnej organizácie Amnesty International (AI) vydali Socialisti. Správa obsahuje okrem iného aj zistenia, že ukrajinská armáda ohrozuje ukrajinské obyvateľstvo. Vyhlásenie zverejnil predseda Socialistov, Artur Bekmatov.... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Otázka pre vyšetrovateľa

Môže, alebo nemôže sa premiér oboznamovať s daňovým tajomstvom? Laššáková kladie rečnícku otázku, či nie je vo verejnom záujme dozvedieť sa, aké praktiky robil opozičný poslanec a ďalej cituje kajúcnika Makóa, podľa ktorého Fico zneužíval svoju pozíciu na diskreditáciu osôb, ktoré by ho mohli politicky ohroziť. 

"Kiska si zavolá ministra financií na koberec kvôli svojej vlastnej veci? To je v poriadku. To nie je zásah." porovnáva dve situácie právnička.

Šuškanda ako súčasť spisu

Laššáková niekoľkokrát cituje zo spisu, v ktorom sa jeho autor niekoľkokrát zmieňuje, ako svedkovia "z počutia vedia", ako "sa v tej dobe rozprávalo a šuškalo". 

"Ak to neviem dokázať, tak ja môžem porozprávať, že tam majú milióny hociktorí Slováci. Odtiaľ sa to síce nedá dostať, ale určite tam má odležené peniaze. Toto vážne má niekto kožu na tvári, napísať do uznesenia?" podotýka Laššáková

Draxler: Táto vláda rozhadzuje peniaze tak nebezpečným spôsobom, že môžeme dopadnúť ako Grécko
Sme veľmi zraniteľní! To skonštatoval na sociálnej sieti politológ, vysokoškolský pedagóg a exminister školstva Juraj Draxler. Varuje, ž aj druhá veľká ratingová spoločnosť, Moody's, našim verejným financiám zhoršila výhľad na negatívny (prvé bolo... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

30 strán kočnerovej Threemy

Takmer tretinu spisu tvoria výpisy z komunikácie medzi Kočnerom a Bődőrom. Tie správy, ktoré si oni posielali sú súčasťou uznesenia. 

"Threemu ste si už možno prečítali, lebo veď Monika Tódová ju vo verejnom záujme zverejnila .. vlastne nedala. Dala ju do platenj verzie Denníka N, takže tá Threema slúžila s najväčšou pravdepodobnosťou na niekoho obohatenie sa," pripomína právnička.

Ak my nebudeme od našich politikov vyžadovať víziu normálneho Slovenska, ale budeme sa škodoradostne rehotať, keď si budú vzájomne nadávať, tak Slovenskom nepohneme. Nech konajú orgány činné v trestnom konaní. Hocikto nech normálne zhnije v base. Ak trestný čin spáchal, ak mu bol dopriaty spravodlivý a zákonný proces a ak bol právoplatne odsúdený," vysvetľuje Laššáková svoj postoj. 

Spoluzakladateľ Pink Floyd Roger Waters obhajuje Rusko: Bidena označil za vojnového zločinca!
Roger Waters, spoluzakladateľ Pink Floyd, má vyhranené politické názory. Počas výbušného rozhovoru na CNN spustil zúrivý útok proti Joeovi Bidenovi a vláde USA kvôli ich úlohám v ruskej vojne na Ukrajine. Vojnový zločinec Hudobná legenda sa... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

 

akujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik