Spoluzakladateľ Pink Floyd Roger Waters obhajuje Rusko: Bidena označil za vojnového zločinca!
08 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Roger Waters, spoluzakladateľ Pink Floyd, má vyhranené politické názory. Počas výbušného rozhovoru na CNN spustil zúrivý útok proti Joeovi Bidenovi a vláde USA kvôli ich úlohám v ruskej vojne na Ukrajine. 

Vojnový zločinec

Hudobná legenda sa zaplietla do búrlivej výmeny názorov s reportérom CNN Michaelom Smerconishom o súčasnom prezidentovi USA. Počas koncertov na jeho najnovšom turné sa na veľkých obrazovkách vedľa hlavného pódia zobrazuje obrázok Joea Bidena s odkazom: "Vojnový zločinec. Práve začíname."

Spoluzakladateľ Pink Floyd zároveň na turné varuje fanúšikov, že ak neznesú jeho politiku, mali by radšej "vypadnúť do baru hneď teraz"! Jeho show zahŕňa aj streľbu z falošnej poloautomatickej zbrane do davu.

V polovici rozsiahleho sedem a pol minútového rozhovoru Smerconish sa Watersa opýtal, prečo označil amerického prezidenta za vojnového zločinca. 

"Prezident Joe Biden? No, na začiatok prilieva oheň na Ukrajine, a to je obrovský zločin," vysvetľuje muzikant. "Prečo Spojené štáty americké nepodporia Zelenského, aby vyjednával, čím sa vyhne potrebe tejto hroznej, hroznej vojny?"

Šéf OSN: Hrozba jadrového konfliktu je po desaťročiach späť
Hrozba nukleárneho konfliktu sa po desaťročiach vrátila, uviedol v pondelok generálny tajomník OSN António Guterres. Štáty disponujúce jadrovými zbraňami vyzval, aby sa zaviazali, že ich nepoužijú ako prvé, informovala agentúra Reuters. Akýkoľvek... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pán reportér, mali by ste trochu čítať knihy

Reportér CNN to spochybnil  a povedal: "Ale obviňujete stranu, ktorá bola napadnutá inváziou. No tak - máte to naopak."

Waters odpovedal: „Pri každej vojne sa musíte pozrieť do histórie. Začalo sa to v tento deň, dalo by sa povedať, že začalo v roku 2008. Musíte aj trochu čítať, pán reportér," kontroval hudobník.

"Nezabúdajte, že 23 miliónov Rusov zahynulo, keď nás bránilo pred nacistami. Vás aj mňa! Čo by urobili USA, keby im napríklad Čína umiestnila jadrové zbrane v Mexiku alebo Kanade?" znela Watersova odpoveď.

Amnesty International si stojí za správou o Ukrajine
Organizácia Amnesty International (AI) sa v nedeľu ospravedlnila za "rozrušenie a hnev", ktoré vyvolala svojou nedávnou správou týkajúcou sa Ukrajiny. Tvrdila v nej, že ukrajinská armáda ohrozuje civilistov nasadením svojich vojakov v obývaných... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Čína, Taiwan, Irak.....

Redaktor však poznamenal, že Číňania sú príliš zanepráznení obkľučovaním Taiwanu, načo ho Waters naozaj dostal: "Číňania neobkľučujú Taiwan. Taiwan je súčasťou Číny. To uznáva celé medzinárodné spoločenstvo už od roku 1948! A ak hovoríme o ľudských právach, o invázii a napadnutí....Napadlí Číňania alebo Rusi v roku 2003 Irak? To oni zabili milióny ľudí? Počkajte zaspomínam...."

Provokatívna návšteva Pelosiovej na Taiwane otriasla americkými mainstreamovými médiami a medzinárodnými politikmi
Poriadne narušila čínsko-americké vzťahy. Hoci predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová ukončila svoju nepremyslenú návštevu ostrova Taiwan, otrasy vo vzťahoch neprestali. Stále viac hlasov z USA a iných krajín kritizuje cestu... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik