Dôjde konečne aj na seniorov? SaS žiada nové pravidlá dôchodkov. TB sa nevyhla ani téme Matovič
08 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Sulíkovcom došla trpezlivosť a na pondelok zvolali tlačovú besedu. Chcú nové pravidlá dôchodkov. Líder SaS Richard Sulík upozornil na to, že záväzok prijať ústavný zákon o dôchodkovom systéme je súčasťou programového vyhlásenia vlády. Minister práce Milan Krajniak sa vraj diskusii vyhýba. Informáciu prináša denník Pravda.

 

Vláda má len nové nápady na míňanie peňazí

Poslanci parlamentu za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) predkladajú do parlamentu návrh ústavného zákona o dôchodkovom systéme. Ako uviedol predseda SaS Richard Sulík na tlačovej besede, ide o kompromisné znenie, ktoré vzniklo po konzultáciách s odborníkmi.

„Táto zmena je pre nás dôležitá, dúfam, že dospejeme k dohode naprieč celým politickým spektrom v národnej rade," povedal sulík. Upozornil, že záväzok prijať ústavný zákon o dôchodkovom systéme je súčasťou programového vyhlásenia vlády.

Dnes predkladáme do parlamentu našu vlastnú verziu o dôchodkoch, vyhlásil šéf SaS. Odborník strany pre finančné záležitosti Peter Cmorej dodal, že zákon vznikol už skoro pred rokom, no podľa neho sa minister práce Milan Krajniak diskusii vyhýbal.

„Namiesto udržateľnosti dôchodkového systému počúvame stále nové a nové nápady na míňanie peňazí,“ pokračuje Cmorej.

Ako ušetriť? Najskôr miniete tisíce!
A je to tu! Napriek tomu, že nás politici dlhé mesiace ubezpečujú o tom, že energií máme dosť a Slovákom nič nehrozí, Slovenská inovačná a energetická agentúra SIEA už na svojich stránkach vypracovala rady, ako v domácnosti znížiť spotrebu energie... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Krajniak: vťahujú nás do sporov

„Tlačovka SaS je snaha zatiahnuť nás do koaličných sporov, ktoré prebiehajú medzi SaS a OĽaNO,“ skonštatoval minister práce, ktorý po vyhlásení SaS zvolal tlačovú besedu tiež.  „Na takúto udičku neskočíme,“ povedal Krajniak s tým, že ústavný zákon o dôchodkoch na vládu dorazil v júli minulého roku, no premiér Eduard Heger ho odvtedy nezaradil na rokovanie.

A čo Matovič?

Tlačová beseda sa nevyhla ani horúcej téme okolo ministra financií. Strana stále vníma Igora Matoviča ako veľký problém v súčasnej koalícii.

„Z koalície sme už odišli a koncom augusta odídu aj ministri zo SaS vrátane mňa," doplnil Sulík. Tvrdí, že strana SaS napísala list premiérovi  Eduardovi Hegerovi, že opúšťajú koalíciu, v súčasnosti však spolu ešte nehovorili.

Kollár otvorene o odchode ministra Naďa z politiky
Po výroku ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), že zvažuje odchod z politiky sa s reakciami akoby vrece roztrhlo. Veronika Remišová (OĽANO) ho chápe, Ľuboš Blaha (SMER-SD) by bol najradšej, v záujme Slovenska, keby odišiel už dnes. Aká je reakcia... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

„V liste sme Hegera poprosili, aby nám dal vedieť, ak má záujem o rokovania. Ak bude možné splniť túto kardinálnu požiadavku, potom si spolu sadneme a dohodneme sa na zvyšku," dodal minister hospodárstva.

Výnimka nebude

Podľa Sulíka strana strpela veľa vecí, no ich trpezlivosť nie je nekonečná. Výnimku teda už určite nehodlá urobiť. Dodal, že Matovič vyštval SaS z koalície, a to, čo sa bude diať ďalej, závisí len od nich.

Šéf OSN: Hrozba jadrového konfliktu je po desaťročiach späť
Hrozba nukleárneho konfliktu sa po desaťročiach vrátila, uviedol v pondelok generálny tajomník OSN António Guterres. Štáty disponujúce jadrovými zbraňami vyzval, aby sa zaviazali, že ich nepoužijú ako prvé, informovala agentúra Reuters. Akýkoľvek... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik