Mária Škultétyová: Prečo médiá mlčia o Hirošime? Všimli ste si, že by túto tragédiu aspoň niekto odsúdil, citlivo vnímal(a)?
08 | 08 | 2022 I Mária Škultétyová

Počuli ste to ticho? Médiá a hlavy pomazané sa akosi nepredbiehali v tom , aby  informovali o smutnom sedemdesiatom siedmom výročí hirošimskej tragédie. Prečo asi?  No... lebo... Zato o istej vojnovej udalosti nás kŕmia ako kačice na maďarskej farme. Až nám to ide hore krkom.

Už sme si zvykli na to, že o Amerike len pekne. O zlom radšej psssst! Preto to ticho. A keď už máme povedať niečo, čo sa u nás nahlas nehovorí, povedzme radšej no... lebo... Aby sme sa vyhli nepríjemnostiam. V podobnom duchu  odpovedal jeden čitateľ pod mojím príspevkom Bomba ti spadla. Článok  je publikovaný v HD, v sekcii “názory“.

K výročiu Hirošimy sa pod ním objavilo na fejsbuku niekoľko komentárov,  ktoré sú dôkazom toho,  že aj keď médiá mlčia, ľudia nie sú sprostí, ľudia vedia.

Napríklad pán M. píše: Šiesteho augusta 1945 bola prekročená v dejinách ľudstva významná osudová čiara, ktorú treba odsúdiť a pripomínať si ju ako výstrahu ZAČIATKU KONCA. Šiesty august je veľmi smutné výročie moderných dejín... Mali by sme si dobre všímať, kto dnes tento masaker 80 tisíc civilistov stále obhajuje.

Zvedavý pán Z. sa ho pýta: Kto a prečo?

Pán M. mu odpovedá otázkami: Všimol si si v našich médiách dnes o tom nejakú zmienku, odsúdenie, alebo že by to aspoň niekto “citlivo vnímal(a)“?

A pán Z. rozumie: Nie, nemôžu, lebo...

Vážený čitateľ!

Iste si všímaš istú opatrnosť ľudí vo vyjadrovaní. Niekedy nám stačí povedať lebo a k tomu tri bodky a povieme všetko. Musíš si dávať pozor na to, čo   vypustíš z úst. Čert nikdy nespí. Všade má oči a uši. Veru tak.

Čítala som aj súhlasné komentáre. Za všetky aspoň jeden z nich. Zaujímavý je najmä jeho záver, preto som ho vybrala.

Pán Š. mi odkazuje: Pani Mária, lepšie ste to nemohli napísať, lepšie vyjadriť. Aj ja sa spytujem, či niekto niekedy bude potrestaný za ten masaker na civilistoch Hirošimy a Nagasaki.

Svoj komentár končí slovami: „Vieme nasýtiť milióny hladných, no nevieme nasýtiť zopár nenažratých boháčov,“ tak to povedala matka Tereza. A ja premýšľam, či nás homo sapiens naozaj stvoril Boh, či to nebol náhodou diabol.

Vážený pán Š.!

Ďakujem za pochvalu! A ako je to s nami ľuďmi? Pre Božích ľudí by mali platiť Božie prikázania. A piate hovorí: Nezabiješ!

Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Posilnené stíhačky (Video)
Ruské stíhačky Su-35 dostali unikátne rakety R-37M Jedinečné letecké rakety vo väčšej miere rozširujú schopnosti stíhačiek ruských vzdušných síl. Umožňujú im ničiť nepriateľské ciele na vzdialenosť až 300 kilometrov. Najnovšie rakety výrazne... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Milan Laca