Posilnené stíhačky (Video)
07 | 08 | 2022 I Milan Laca

Ruské stíhačky Su-35 dostali unikátne rakety R-37M

Jedinečné letecké rakety vo väčšej miere rozširujú schopnosti stíhačiek ruských vzdušných síl. Umožňujú im ničiť nepriateľské ciele na vzdialenosť až 300 kilometrov. Najnovšie rakety výrazne rozširujú schopnosti ruských bojových lietadiel. Na vzdialenosť až 300 kilometrov môžu zasiahnuť nepriateľské lietadlá, čo im v skutočnosti umožňuje zničiť nepriateľské stroje skôr, ako ich radary dokážu odhaliť cieľ.  Podľa denníka "Sina" sa stíhačky Su-35 s novými raketami menia na skutočnú smrtiacu zbraň.

Majú predstih

Autori tvrdia, že stíhačky Su-35 ruských vzdušných a kozmických síl, vyzbrojené najnovšími raketami, predstihli americkú technológiu v porovnaní s najnovšími a modernými raketami R-37M. Stíhačky ruských leteckých síl s týmito zbraňami budú mať na oblohe prevahu po mnoho rokov.

Su 35 v akcii

Americká

Raketa, ktorú dostala americká armáda,  ktorá má najlepšie chatakteristiky  a najdlhší dolet, je strela  vzduch-vzduch AIM-120C. Jej dolet je však len sto kilometrov. Takže Spojené štáty americké zaostávajú za Ruskom v tejto oblasti,“ – uvádza sa v  článku  „Sina“.

Záujem v zahraničí

O rakety R-37M má veľký záujem aj Egypta. Podľa Defence Arabia bude Egypt ľutovať, že nekúpil stíhačky z Ruska, čo by umožnilo jeho  vzdušným silám prevahu. v regióne, dokonca aj nad izraelskými lietadlami.

 
Milan Uhrík: Pán Naď, odíďte, a vezmite so sebou aj ostatných z vlády
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) uvažuje o odchode z politiky. Europoslanec Milan Uhrik (Republika) mu gratuluje a pripomína, že Naď nad odchodom uvažuje, lebo je znechutený z politiky a zrejme aj bordelu svojej vlády, pretože opozícia vo vláde... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik