Richard Sulík: Pre kauzy Dzurindu a Mikloša tu už nie je priestor!
07 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Uplynulý týždeň našou politickou scénou hýbala nie len téma vládnej krízy, ale aj zrod novej strany, či akýsi "reštart" straníckej politiky dua Mikloš-Dzurinda. Pluska sa preto zaujímala aj o názor Richarda Sulíka, veď na kandidátke jeho strany sa do EP dostala aj Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Rozporné vyjadrenia

Nicholsonová na sociálnej sieti dlhým statusom poprela, že zakladá stranu. Nejaké tie stretnutia pripustila, no podľa nej tu chýbajú silné osobnosti. Ivana Korčoka si ako tvár novej strany vie predstaviť tiež.

"Keďže sa v špekuláciách okolo vzniku možného vzniku novej strany spomína aj moje meno, chcel by som sa k tomu vyjadriť jasne: žiadnu novú stranu nezakladám a ak nejaký nový projekt vzniká, nie som jeho súčasťou," napísal na sociálnej sieti minister zahraničných vecí. Ivan Mikloš pre Plusku povedal, že vlastne k tejto téme už nemá čo povedať, pretože sa vyjadril niekoľkokrát. Jeho súpútnik Mikuláš Dzurinda sa vyjadruje najnejasnejšie - jeho "Uvidíme" je na túto tému štandardná odpoveď.

Lucia Ď. Nicholsonová: Uberte paru, novú stranu nezakladám!
Vo štvrtkovej tlači sa objavila informácia, že europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová pripravuje stranu, ktorá sa má uchádzať o voličské hlasy už v prípadných predčasných voľbách. Samu Ďuriš Nicholsonovú táto správa zaskočila a tak ju na svojej... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Tvrdé slová Sulíkove

Možno niekomu chýba verejná debata o tuneli Branisko, škandalóznej privatizácii Slovenských elektrární, alebo o Gorile a tak živí reči o strane pánov Dzurindu a Mikloša. Myslím však, že drvivej väčšine tieto témy do verejnej debaty nechýbajú. Preto ani nevidím dôvod bližšie sa k novej možnej strane týchto pánov vyjadrovať," povedal Richard Sulík.

Názor politológa

„Oni by mohli osloviť stredopravého voliča. No a na Slovensku bol vždy stredopravý priestor fragmentovaný podľa nejakých ideových línií. My sme tu mali a stále máme občianskych konzervatívcov, kresťanských demokratov, liberálov, libertariánov," analyzuje situáciu Grigorij Mesežnikov: "Zrejme v tomto priestore by sa pohyboval nový politický subjekt stredopravej orientácie. Pravdepodobne by mohol nadviazať na elektorálne dedičstvo SDKÚ."

Jozef Banáš TOTÁLNE na rovinu!
Jozef Banáš je najprekladanejší slovenský spisovateľ. Moderátorka podkastu Bez omáčky Liana Laga sa s ním rozprávala a stihli prebrať všetko. Cenzúru, očkovanie, rúška, média a ale aj vojnu na Ukrajine. Absolútne na rovinu. Veľké osobnosti sme... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik