Slovenskí poslanci na Taiwane? Len na vás tam čakali!
06 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Duo slovenských poslancov Miroslav Žiak (SaS) a Juraj Šeliga (Za ľudí) sa pred pár dňami vybralo na Taiwan. Čo tam robia, zaujímalo denník 1.pluska.sk. 

Delegácia na spoznávanie Taiwanu

„Nehodlám sa tam biť, bol som pozvaný ako vedúci európskej delegácie na spoznávanie Taiwanu a nadväzovaní bilaterálnych vzťahov, či na úrovni vlád, ale aj biznisu a vzdelávania," napísal Žiak ešte kým aj s kolegom odleteli. 

Protipandemické opatrenia

„Je to peklo. Cítime sa ako na samotke, tri dni bez akéhokoľvek kontaktu s ľuďmi. Jedlo nám dokonca dajú len na taký stolík pred dvere a iba nám zazvonia zospodu, že ho tam máme. Je to dosť nepríjemné, viem si predstaviť tú samotku pre väzňov, keď nemajú pri sebe informačné technológie," hodnotí zatiaľ svoj pobyt poslanec Žiak, ktorý sa ale rozhodne nenudí. Ako uviedol, dobieha zameškanú prácu.

Anna Belousovová: Nezakrývajte niekoho hlúposť bojom za rovnoprávnosť!
"Milé rovnoprávne dámy, bojovníčky za rovnoprávnosť žien, nesnažte sa nám tlačiť kaleráby do hláv a hlúposť niekoho nezakrývajte bojom za rovnoprávnosť. Zelenskú predsa nekritizovali za to, že sedí s kolenami naširoko od seba, ale kvôli tomu, že v... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Kto im to platí?

„Je to na pozvanie taiwanskej vlády, Slovenská republika s tým nemá nič spoločné a nehradí to dokonca ani NR SR," upozorňuje Žiak a vysvetľuje: „Je to na zlepšovanie bilaterálnych vzťahov a nadviazanie kontaktov. Dokonca, keď som dal status, že idem na Taiwan, tak ma oslovilo niekoľko podnikateľov zo Slovenska, ktorí by tam chceli spolupracovať."

Sebavedomý Stančík

„Čína síce pľuje oheň a síru, ale nič jej to nepomôže. Po ruskej agresii sa demokratický svet zobúdza a už nebude odvracať zrak od šikany menších," vyjadril sa Andrej Stančík (OĽaNO) a dodal: „Ak sa niečo stane na Taiwane, Ukrajina bude vyzerať ako predohra...".

Je paragraf 363 znova na scéne?
Hoci vyšetrovanie bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského pokračuje, kajúcnici Makó a Beňa už nie sú stíhaní pre jeho krivé obvinenie. Množstvo pochybností okolo vedenia prípadu bratislavskou prokuratúrou, ho Generálna prokuratúra presunula do... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik