Stretnú sa na tlačovke vicepremiérka a ministerka investícií, minister vnútra, minister zdravotníctva a minister práce, čo je to? Bekmatov pozná odpoveď
05 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Stretnú sa na tlačovke vicepremiérka a ministerka investícií, minister vnútra, minister zdravotníctva a minister práce, čo je to? Banality prezlečené za budovateľské úspechy. Znie to ako vtip? To je realita našej vládnej koalície. Predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov takto vidí dohodu štyroch ministrov o odbyrokratizovaní povinností pri narodení dieťaťa.

Stretnú sa na tlačovke vicepremiérka a ministerka investícií, minister vnútra, minister zdravotníctva a minister práce. Štvrtina celej vlády a idú ohlásiť spoločný úspech. Pýtate sa aký? Dokončili sme diaľnicu do Košíc, elektrifikovali sme južný železničný koridor, alebo sme dobudovali Vážsku kaskádu či bratislavské metro s tunelom popod Dunaj?

Lucia Ď. Nicholsonová: Uberte paru, novú stranu nezakladám!
Vo štvrtkovej tlači sa objavila informácia, že europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová pripravuje stranu, ktorá sa má uchádzať o voličské hlasy už v prípadných predčasných voľbách. Samu Ďuriš Nicholsonovú táto správa zaskočila a tak ju na svojej... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

To bude niečo veľke!

Nie. Štyria ministri len dohodli, že rodičia pri narodení dieťaťa nemusia obehať päť inštitúcií (matrika, sociálka, zdravotka, lekár a úrad práce), ale stačí to štátu ohlásiť raz. Samozrejme, to, že takýto stav vydržal u nás - v rozvinutej krajine až do tretej dekády XXI. storočia je aj vizitka predchádzajúcich vlád. Ale prečo majú ministri súčasnej koalície takú nutkavú potrebu robiť z prkotín bombastické novinky?

Vedia, alebo chcú?

Z banalít, ktoré by mali byť samozrejmosťou sa robia budovateľské úspechy. Aj to je dôkazom odbornej podpriemernosti súčasnej koalície a faktu, že toto je zrejme strop toho, čo vedia spraviť v prospech ľudí.

Pripomína mi to jedného spolužiaka zo strednej. Neduživý, neaktívny, spomalený. Maminka pre neho vybavila všetko, vrátane oslobodenia od telesnej. Keď sme mali absolvovať kurz spoločenského tanca, samozrejme, to v jeho prípade znamenalo pomalšie tempo, komplikácie. Nikto zo spolužiakov to neriešil, mali sme dostatok starosti s tým, ako prepletať vlastnými nohami. Nuž, ale jeho mamka mala potrebu to riešiť. Učiteľka tanca dostala menší sponzorský dar a neduživý spolužiak na oplátku dostal na slávnostnom ukončení kurzu "Špeciálne ocenenie za húževnatosť". 

Politológovia sa zhodujú ohľadne návratu Mikloša a Dzurindu: Mali by si nájsť iný typ zábavky!
O tom, že spomienkový optimizmus mnohých ľudí volá po návrate dvojice Dzurinda-Mikloš, sme písali už aj my. Čím viac vážnych prešľapov má vláda OĽaNO, tým sú hlasy, volajúce po návrate SDKÚ č. 2 silnejšie. Politológovia odpovedali na otázky okolo... Čítať ďalej
05 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Bola to trápna oslava podpriemernosti. A presne tak vyznievajú aj koaličné tlačovky tohto druhu. Ako trápne oslavy podpriemernosti.

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik