Chce získať Čínu
05 | 08 | 2022 I Milan Laca

Zelenský vyslovil želanie osobne diskutovať o situácii na Ukrajine so Si Ťin-pchingom.

Prezident Volodimr Zelenský vyjadril túžbu osobne diskutovať o konflikte na Ukrajine sčínskym prezidentom  Si Ťin-pchingom. Pre South China Morning Post hovoril o snahe prediskutovať aktuálnu situáciu na Ukrajine. Podľa jeho názoru môže Peking ovplyvniť Moskvu a prinútiť ju zastaviť vojnu. "Chcel by som hovoriť priamo. Pred rokom som mal jeden rozhovor s prezidentom Si Ťin-pchingom. Ale neviedli sme žiadne rozhovory s Čínou, aj keď si myslím, že by to bolo užitočné" povedal Zelenský.
Vplyv Číny

Zelenský označil Čínu za silný štát, ktorý má silnú ekonomiku a je stálym členom Bezpečnostnej rady OSN. Verí, že Peking by mohol vyvinúť vážny politický a ekonomický tlak na Rusko, aby sa konečne cítilo ekonomicky izolované. Ukrajinský prezident zdôraznil, že strata čínskeho trhu by bola pre Moskvu obrovskou ranou. 

Ruský song trhá počty vzhliadnutí na kanály Youtube (VIDEO)
Hudobník Jaroslav Dronov vystupujúci pod pseudonymom SHAMAN vydal novú pieseň a oznámil celému svetu, že je Rus a je na to hrdý. Ikonickú pieseň "I am Russian" ruský hudobník, spevák a skladateľ zverejnil spolu s videom na YouTube. Video za... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Rastúca nedôvera k Zelenskému

Politický komentátor Jim Geraghty z Amerického časopisu National Review vyjadril názor, že prezident Joe Biden  sa nevedomky ocitol v zástupnej vojne s Ruskom. Biden je podľa neho unavený z naťahovania konfliktu na Ukrajine a možno už čoskoro povolí možnosť riešiť tento „neporiadok“ aj územnými ústupkami Kyjeva v prospech Moskvy. Dodal tiež, že medzi Bielym domom a Zelenským je "hlboká nedôvera".

Optimista

Poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Alexij Arestovič povedal, že európske krajiny prejavujú solidaritu v otázke konfliktu na Ukrajine, ale nie každý jej pomôže akýmkoľvek spôsobom. Uviedol, že ak by všetky krajiny poskytli Kyjevu podporu na správnej úrovni, potom by Ozbrojené sily Ukrajiny  údajne bojovali oveľa úspešnejšie proti ruským vojakom. "Ak by (európske krajiny) podporili Ukrajinu, tak ako Poľsko, už by sme boli vo Vladivostoku", povedal Arestovič. Naznačil, že veľké množstvo štátov jednoducho nedokáže poskytnúť Ukrajine pomoc, pretože sami nemajú dostatok zbraní. Zároveň zdôraznil, že napriek tomu musí Kyjev s niečím bojovať a zbraní je "katastrofálne málo".

Veronika Remišová má "zarobené" na veľký problém. Vraj KLAME!
V týchto dňoch sa má Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI SR) sťahovať do nových priestorov v širšom centre Bratislavy, ktoré na dnešnej tlačovej besede strany Hlas-SD, Richard Raši, nazval exkluzívnymi. Indície... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková