Kremeľ komentoval návštevu Pelosiovej na Taiwane
03 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Návšteva predsedníčky Snemovne reprezentantov Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiovej na Taiwane je čistá provokácia. Týmto spôsobom sa nedajú dosiahnuť žiadne zahraničnopolitické ciele, uviedol tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

"Samozrejme, nemožno podceňovať mieru napätia, ktoré táto návšteva v regióne vyvolala. Toto je najčistejšia provokácia. Toto nie je smerovaná línia na podporu tej pominuteľnej slobody a demokracie, toto je čistá provokácia a tu by sa takéto kroky mali nazývať pravými menami,“ povedal Peskov novinárom v odpovedi na otázku, ako Kremeľ hodnotí návštevu Pelosiovej na Taiwane.

Takýmito provokatívnymi krokmi by sa podľa Peskova nemali a nemôžu dosiahnuť žiadne zahraničnopolitické ciele.

Výzva Číny

Čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi v reakcii na návštevu Pelosiovej na Taiwane uviedol, že Čína neponechá žiadny priestor na akciu pre sily za nezávislosť Taiwanu. Povedal tiež, že opätovné zjednotenie Číny s Taiwanom je historickou nevyhnutnosťou a pokusy využiť Taiwan na zadržiavanie Číny sú odsúdené na neúspech. Čína vyzvala USA, aby prestali hrať taiwanskú kartu v snahe ovládnuť Peking.

JDS: Vláda ušetrila na senioroch viac ako 200 miliónov eur! Dá sa na Slovensku vyžiť z 3,6 eura na deň?
Trinásty dôchodok seniorom pomohol len symbolicky. Uviedla to v súvislosti s vyplatením 13. dôchodku v júli podpredsedníčka Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) Valéria Pokorná. Seniori vládu nezaujímajú "Jednota dôchodcov na Slovensku... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik