Nedostatok pediatrov? Lengvarský má plán
01 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (OĽaNO) reagoval na skutočnosť, že v regiónoch chýbajú detskí lekári. Situáciu mieni riešiť redukciou detských pohotovostí.

Pediatri súhlasia, ale...

Tento krok považujú za správny aj pediatri a župní lekári, ale ako píše SME, varujú pred tým, že pacienti detských pohostovostí sa presunú na už aj tak preťažené urgentné príjmy nemocníc, ktoré tiež trpia nedostatkom lekárov.

"Pre pacienta by to mohlo znamenať, že na ošetrenie bude čakať ešte viac ako doteraz. Na niektorých urgentoch sa už teraz čaká aj niekoľko hodín," upozorňuje denník SME.

Judita Laššáková: Zapchávanie úst oponentom je cesta do záhuby
„Polícia vydala príkaz na zatknutie extrémistu a konšpirátora Daniela Bombica, známeho pod prezývkou Danny Kollár“. Správu v takomto znení priniesla medzi inými aj iniciatíva Mladí proti fašizmu, na sociálnej sieti Facebook. Informáciu... Čítať ďalej
31 | 07 | 2022 | Eka Balašková

Nevyhnutná osveta

Lekári upozorňujú na rozdiel medzi urgentom a pohotovosťou, ktorý by mal každý ovládať a pripomínajú, že: "Na pohotovosť sa chodí, ak sa človeku náhle zhorší zdravotný stav, ale nie je v ohrození života. Naopak urgenty slúžia na prípady, keď je človek v ohrození života."

Nedostatok pediatrov 

Štatistiky NCZI hovoria, že v roku 2021 bolo na Slovensku 841 pediatrov - najmenej za posledné tri roky. Ich počet stále klesá. a podľa Ministerstva zdravotníctva SR pozvoľne klesá aj počet detských pohotovostí. Tých je aktuálne 56. Pre porovnanie, v roku 2016 ich bolo 73.

Lesníci odmietajú Budajove obvinenia, minister podľa nich nenávidí lesníkov
Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) prispieva k nerešpektovaniu lesníckej odbornosti, nepochopeniu lesníckej práce a neznášanlivosti voči vlastníkom a obhospodarovateľom lesov. Uviedla to Slovenská lesnícka komora (SLsK). Odmieta... Čítať ďalej
31 | 07 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik