Lesníci odmietajú Budajove obvinenia, minister podľa nich nenávidí lesníkov
31 | 07 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) prispieva k nerešpektovaniu lesníckej odbornosti, nepochopeniu lesníckej práce a neznášanlivosti voči vlastníkom a obhospodarovateľom lesov. Uviedla to Slovenská lesnícka komora (SLsK). Odmieta obvinenia lesníkov, ktorí hospodária v lesoch trvalo udržateľným spôsobom.

Budajove vyjadrenie vnímajú lesníci ako dôkaz, že nenávidí lesníkov
 

Budaj na sociálnej sieti vyzval "rúbačov lesov, obchodníkov s drevom a biomasakristov", aby v čase vysychania riek vysvetlili verejnosti dôsledky nadmerných ťažieb dreva. SLsK vníma vyjadrenie ako dôkaz toho, že minister nenávidí lesníkov. Návštevníci lesov podľa komory vidia, že v dôsledku dlhotrvajúceho sucha a deficitu zrážok vysychajú riečky a potoky aj na miestach, kde sú lesné porasty nedotknuté a lesníci do nich roky nijakým spôsobom nezasahujú.

Lesníci sú odborníci na les

"Výsledkom práce lesníkov je v prvom rade zelený a zdravý les, ktorý plní všetky funkcie, medzi iným aj vodohospodársku," tvrdí predseda SLsK Igor Viszlai. Každý lesník je podľa neho odborník, ktorý lesu rozumie, pozná zákonitosti vzťahov lesného prostredia a chce ho zachovať ďalším generáciám. Zdravý a zelený les dokáže regulovať odtok vody v krajine, skonštatoval Viszlai.

Judita Laššáková: Zapchávanie úst oponentom je cesta do záhuby
„Polícia vydala príkaz na zatknutie extrémistu a konšpirátora Daniela Bombica, známeho pod prezývkou Danny Kollár“. Správu v takomto znení priniesla medzi inými aj iniciatíva Mladí proti fašizmu, na sociálnej sieti Facebook. Informáciu... Čítať ďalej
31 | 07 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik