Anna Belousovová: Strany padajú, poslanci odchádzajú
30 | 07 | 2022 I Eka Balašková

Anna Belousovová tvrdí, že strany padajú, poslanci odchádzajú. Zamýšľa sa nad aktuálnou situáciu v politike, keď dochádza k prechodom poslancov z jednej strany do druhej. "V prírode platí zákonitosť, že na jeseň padajú listy zo stromov, v politike platí niečo podobné,“ uvažuje na sociálnej sieti Anna Belousovová, predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť a pokračuje.

Poslanci odchádzajú a opíjajú rožkom

„Keď sa blíži koniec volebného obdobia, zo strán, ktorým padajú percentá, odchádzajú poslanci. Snažia sa verejnosť opiť rožkom - kopou fráz o vysoko morálnych dôvodoch odchod,“ píše a spomína ľudovú múdrosť o potkanoch, ktoré opúšťajú potápajúcu sa loď.

„A tak si začali postupne baliť kufre aj poslanci zo strany OĽANO, keď pochopili, že Matovič je líder na jedno použitie, ktorému stačilo dať do rúk moc, aby sa ukázalo, že ten človek je chodiace nešťastie a zničí všetko, čoho sa dotkne. A nevyhnutne ho čaká hanebný koniec politickej kariéry,“ myslí si.

Kremeľ vyjadril solidaritu s postojom Číny voči Taiwanu
Kremeľ vyjadril v piatok "solidaritu" s postojom Číny voči Taiwanu po tom, čo čínsky prezident Si Ťin-pching varoval Spojené štáty, aby sa v prípade tohto ostrova "nezahrávali s ohňom". TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP. "Určite... Čítať ďalej
29 | 07 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Prestupy sa nekončia

„Kým ostatní poslanci -odídenci sa aspoň nejaký čas držali v pozícii "na voľnej nohe", poslanec Krupa z OĽANO vniesol do týchto politických prestupov úplne iný prvok: včera odišiel z OĽANO a dnes už je v SaS. Asi si povedal načo strácať čas na trhu s otrokmi, keď už bol obchod dávno uzavretý,“ dodáva.

„Ale týmto poslancom sa ešte prestupy vôbec nekončia. Vraj v auguste budú v parlamente úplne iné počty, podľa ktorých by sa mala prepisovať koaličná zmluva. Koľkí poslanci dovtedy ešte preskočia ako také blchy na iného hostiteľa, aby mohli ďalej cicať? Uvedomujete si vážené poslanecké blchy, že tým vlastne slušne povedané pľujete rovno do očí nám občanom voličom?" Pýta sa?

Dag Daniš: Za „fašistu,“ či „toxického“ dnes označia kohokoľvek, kto nepokľakol na dúhovom Pride
Dag Daniš si myslí, že za „fašistu,“ či „toxického“ dnes označia kohokoľvek, kto nepokľakol na dúhovom Pride. Je presvedčený, že dnes sú podstatné kampane a účinné sú podľa neho aj tie manipulatívne. „Keď sa Sulíkovi, prezidentke a médiám... Čítať ďalej
29 | 07 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Že vy si vlastne robíte dobrý deň z celých volieb,“ zdôrazňuje Belousovová

„Občania pri nich rozdelili percentá medzi politické strany a vy si len tak ako vám pasuje, ich rozhodnutie znegujete. A ešte máte tu drzosť trepať veľkohubo o demokracii.

O demokraciu vám nešlo a nejde,“ myslí si.

„Ide vám len o vlastné vrecká - kde sa možno lepšie a dlhšie nacicať. Stále totiž lieta v éteri informácia, že Slovensko má dostať 26 miliárd eur z EÚ. A tak si myslím, že ani Slafkovského nekúpili tak draho ako draho nás vyjdú niektoré politické prestupy,“ konštatuje v závere Anna Belousovová.

Ivan Korčok prestáva rozumieť Budapešti, čo presne povedal Viktor Orbán o Slovenskej republike?
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok odmieta tvrdenia Budapešti, že v otázke rusko-ukrajinskej vojny sa Česká republika a Slovenská republika chcú zapáčiť Európskej únii. Zároveň tvrdí, že robia to, o čom sú... Čítať ďalej
29 | 07 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR