Kremeľ vyjadril solidaritu s postojom Číny voči Taiwanu
29 | 07 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Kremeľ vyjadril v piatok "solidaritu" s postojom Číny voči Taiwanu po tom, čo čínsky prezident Si Ťin-pching varoval Spojené štáty, aby sa v prípade tohto ostrova "nezahrávali s ohňom". TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Určite pociťujeme solidaritu," uviedol v tejto súvislosti hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

"Rešpektujeme čínsku suverenitu a územnú celistvosť a veríme, že žiadna krajina sveta nemôže mať právo toto spochybňovať alebo podniknúť nejaké kroky... Sme presvedčení, že takéto správanie na medzinárodnej scéne spôsobuje len ďalšie napätie," dodal Peskov.  

Ivan Korčok prestáva rozumieť Budapešti, čo presne povedal Viktor Orbán o Slovenskej republike?
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok odmieta tvrdenia Budapešti, že v otázke rusko-ukrajinskej vojny sa Česká republika a Slovenská republika chcú zapáčiť Európskej únii. Zároveň tvrdí, že robia to, o čom sú... Čítať ďalej
29 | 07 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Spojené štáty sa nemajú zahrávať s ohňom

Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho americký náprotivok Joe Biden absolvovali vo štvrtok "hlboký a otvorený" telefonický rozhovor, počas ktorého predstaviteľ Pekingu varoval Spojené štáty, aby sa v prípade Taiwanu "nezahrávali s ohňom", uviedli čínske štátne médiá.

Taiwanu podľa AFP neustále hrozí, že ho napadne Čína, ktorá vníma tento de facto nezávislý ostrov s vlastnou demokratickou vládou za súčasť svojho územia. Ruský útok na Ukrajinu pritom zosilnil obavy, že by Čína mohla anektovať Taiwan.

Peking si navyše udržiava s Moskvou priateľské vzťahy, zatiaľ čo západné krajiny sa snažia čo možno najviac izolovať Rusko pre jeho agresiu voči Ukrajine.

Dag Daniš: Za „fašistu,“ či „toxického“ dnes označia kohokoľvek, kto nepokľakol na dúhovom Pride
Dag Daniš si myslí, že za „fašistu,“ či „toxického“ dnes označia kohokoľvek, kto nepokľakol na dúhovom Pride. Je presvedčený, že dnes sú podstatné kampane a účinné sú podľa neho aj tie manipulatívne. „Keď sa Sulíkovi, prezidentke a médiám... Čítať ďalej
29 | 07 | 2022 | Gabriela Fedičová