Svetoznáma ruská vodka mení meno i dodávateľa surovín! Lieh bude zo Slovenska
11 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Legendárna vodka mení svoj názov! Producent sa rozhodol svetoznámu Stolichnayu či Stoličnú premenovať na Stoli. Volať sa teda bude rovnako ako samotný výrobca, informuje HN.

Lotyšská Stoli Group, producent celého radu prémiových alkoholov, sa totiž otvorene hlási k podpore ukrajinského národa. Jej zakladateľom je ruský miliardár Jurij Šefler, ktorý pred 20 rokmi odišiel do exilu. Staval sa totiž do opozície proti Vladimirovi Putinovi.

Lieh zo Spiša

Stoličná však okrem názvu mení aj obsah. Po novom sa bude vyrábať zo slovenského liehu. HN to potvrdila samotná spoločnosť. „Naša lotyšská továreň už v súčasnosti má slovenského dodávateľa, od ktorého odoberá etanol,“ upresňuje hovorca firmy Maureen Landers.

Stoličná, ako informovala CNN, nebude už používať nijaké ruské suroviny. Lieh bude mať výlučne slovenský pôvod. „Náš slovenský dodávateľ produkuje etanol z pšenice z európskych zdrojov mimo Ruska,“ vysvetľuje Landers.

J. Draxler: Sen o Európe od Atlantiku po Ural sa rozplýva
Juraj Draxler hodnotí dnešné stretnutie ministrov zahraničia Ukrajiny a Ruska. To bolo krátke a v zásade podľa J. Draxlera neviedlo nikam. Tvrdé slová Lavrova "Minister Lavrov na tlačovej konferencii volil naozaj tvrdé slová, ani nie tak voči... Čítať ďalej
11 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik