J. Draxler: Sen o Európe od Atlantiku po Ural sa rozplýva
11 | 03 | 2022 I Eka Balaskova
Juraj Draxler hodnotí dnešné stretnutie ministrov zahraničia Ukrajiny a Ruska. 

To bolo krátke a v zásade podľa J. Draxlera neviedlo nikam.

Tvrdé slová Lavrova

"Minister Lavrov na tlačovej konferencii volil naozaj tvrdé slová, ani nie tak voči Ukrajine, ako voči Západu. Vrátane toho, že Rusko už nikdy nebude nijako závislé na Západe." Píše Juraj Draxler: "Iste, to, že padajú tvrdé slová teraz, neznamená, že sa prípadne nedohodnú hneď aj zajtra. Ale v tejto chvíli to naozaj tak nevyzerá."

Vyrábame si Železnú oponu 

"Rusi toho majú obsadeného dosť na to, aby Ukrajinu v jej doterajšej podobe znefunkčnili. A ukrajinská vláda a Západ pre zmenu vyzerajú byť rozhodnutí ísť do dlhého konfliktu, v ktorom my, ako Západ, budeme krajinu dotovať a posielať jej zbrane. To by znamenalo skutočnú novú Železnú oponu." Juraj Draxler ďalej vysvetľuje: "Rozplýva sa sen o "Európe od Atlantiku po Ural"? O nej hovoril ešte de Gaulle, na začiatku 90. rokov toto spojenie obnovil vtedajší francúzsky prezident Mitterand a viacerým sovietskym a neskôr ruským predstaviteľom sa to veľmi páčilo."

Európa potrebuje osobnosti

"Ak sa znovu rozpadneme do blokov, bude to nepríjemné aj pre nás ako "frontovú" krajinu, aj pre celkovú spoločenskú atmosféru v Európe, ktorá bude ťaživejšia," varuje J. Draxler: "Chýbajú osobnosti, veľké európske politické osobnosti, ktoré by vedeli rázne do krízy vstúpiť, pre dobro kontinentu."

Tri európske scenáre bez ruských energií. Jeden horší, ako druhý
Ľudia na Slovensku, ale aj v Európe, začali pociťovať ekonomické následky zatiaľ dva týždne trvajúceho vojenského konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou. Ako informuje denník Pravda, na "priškrtenie" zdrojov sa chystá aj EÚ. Čo to... Čítať ďalej
10 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik