Princiatka sa pýtajú na vojnu! William a Kate prezradili, ako s deťmi hovoria o Ukrajine
11 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Uniknúť informáciám o vojne na Ukrajine je aktuálne skoro nemožné a nevyhýbajú sa ani deťom. Vojvodkyňa Kate (40) a princ William (39) priznali, že sa im domov zo školy s otázkami vracia aj malí George (8) a Charlotte (6)!

Vojna na Ukrajine aktuálne hýbe celou Európou a výnimkou nie je ani britská kráľovská rodina. Princ William a vojvodkyňa Kate sa v stredu na vyjadrenie podpory ukrajinským obyvateľom vypravili do Ukrajinského kultúrneho centra v Londýne, aby navštívili dobrovoľníkov a dozvedeli sa od nich, ako organizovanie pomoci vlastne funguje.

Farebne zladení

Obaja dorazili s odznakom s modrožltou vlajkou, ktorú zdobilo srdiečko, Kate si navyše vzala aj modrý svetrík.

„Je veľmi zvláštne vidieť toto v Európe. Všetci stojíme za vami,“ povedal k dobrovoľníkom v ukrajinskom centre William. Manželia pre nich priniesli domáci brownies a tyčinky zo zapekaného müsli.

Ženy, ktoré menili svet
Pripomenuli sme si Medzinárodný deň žien a to je možno čas, kedy je dobré spomenúť si na si ženské osobnosti, ktoré ovplyvňovali aj najmocnejších mužov. Aj keď sa hovorí: za všetkým hľadaj ženu... Časopis Blesk ich našiel hneď desať. Kráľovná... Čítať ďalej
09 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Kate a William ponúkli pomoc cez svoju charitatívnu organizáciu, ktorá pomáha deťom a mladým ľuďom zasiahnutým vojnou. Priznali tiež, že ani ich potomkom sa informácie o vojne nevyhýbajú.

George a Charlotte sa pýtajú na vojnu

„Keď prídu domov zo školy, pýtajú sa na to,“ prezradil William o Georgeovi (8) a Charlotte (6). Najmladší Louis (3) zatiaľ vojnu nevníma. „Samozrejme sa o tom v škole rozprávajú s kamarátmi,“ pripustil smutne.

Princ priznal, že hovoriť o ozbrojenom konflikte s deťmi je veľmi zložité. „Musím opatrne voliť slová,“ zveril sa. Tragédia ale podľa neho priniesla aj jedno prekvapenie. "Iróniou osudu to Európu zjednotilo," povedal. „Európa drží vďaka Ukrajine pohromade viac, než kedykoľvek predtým,“ pochvaľoval si budúci kráľ.

Zamestnávatelia, akých by ste veru nechceli
To sú vraj princ Harry a jeho manželka Meghan. Český časopis Blesk priniesol svedectvá ich bývalých zamestnancov. Ale zase na druhej strane ... „Necháva po sebe nedojedené sendviče a špinavý riad,“ spomína jedna zamestnankyňa na prácu upre vnuka... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik