Británia uvalila sankcie na ďalších ruských oligarchov. Na zozname aj Abramovič. Čo bude s Chelsea?
10 | 03 | 2022 I Ingrid Vrabcová

 

Británia kvôli ruskej invázii na Ukrajinu uvalila sankcie na ďalších sedem ruských oligarchov. Podľa britskej vlády sú na zozname  nové prírastky - ruský miliardár a majiteľ britského futbalového klubu Chelsea Roman Abramovič, podnikateľ Oleg Deripaska, šéf ropného koncernu Rosnefť Igor Sečin a blízki spolupracovníci ruského prezidenta Vladimíra Putina, informujú ceskenoviny.cz.

Abramovič, Sečin, Miller...

Sankcie mieria na majetok v odhadovanej hodnote 15 miliárd libier. Väčšinu sumy tvorí Abramovičov majetok, ktorý podľa vyhlásenia britskej vlády presahuje deväť miliárd libier, na Sečina pripadajú asi 2 miliardy libier.

Sankcie zahŕňajú zmrazenie aktív, zákaz transakcií s britskými občanmi, aj podnikmi a zákaz cestovania. Novo sa týkajú aj šéfa ruskej banky VTB Andreja Kostina, generálneho riaditeľa Gazpromu Alexeja Millera, riaditeľa petrochemického podniku Transnefť Nikolaja Tokareva a člena správnej rady banky Rossija Dmitrija Lebedeva.

K čomu má EÚ podľa Putina prinútiť Kyjev?
Ruský prezident Vladimír Putin hovoril o Ukrajine s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom. Oznámil to dnes Kremeľ. Putin podľa neho EÚ vyzval, aby prinútila Kyjev „rešpektovať humanitárne právo", ako je tiež označované právo regulujúce... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

„Pre tých, ktorí podporili Putinov krutý útok na Ukrajinu, nemôže existovať žiadne bezpečné útočisko," uviedol britský premiér Boris Johnson. „Sankcie sú krokom na podporu ukrajinského ľudu. Budeme nemilosrdne stíhať tých, ktorí umožňujú zabíjanie civilistov, ničenie nemocníc a nezákonnú okupáciu suverénnych spojencov," dodal.

Špeciálna licencia

Futbalový klub Chelsea môže naďalej hrať, vláda pre tento britský klub vystavila špeciálnu licenciu, uviedla na Twitteri ministerka kultúry a športu Nadine Dorriesová. Zamestnanci klubu budú naďalej poberať plat, vstupenky a permanentky zostávajú v platnosti. Sankcie napriek tomu zabránia Abramovičovi v plánovanom predaji klubu, dodávajú ceskenoviny.cz.

(Medzititulky red. HD.)

NAJVIAC sankcií na svete: Rusko už predstihlo Irán, Sýriu i Severnú Kóreu
Rusko sa stalo krajinou, proti ktorej svetové spoločenstvo uvalilo najviac sankcií na svete. Oznámili to tlačové agentúry s odvolaním sa na server Castellum. Rusko počas desiatich dní od začiatku invázie na Ukrajinu predstihlo v počte uvalených... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik