OĽaNO podáva TO na "dezinformátorov" (podľa nich)
07 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Ľuboš Blaha, Štefan Harabin a Martin Jakubec - to sú mená osôb, ktoré poslanci OĽaNO považujú za najväčších šíriteľov dezinformácií.

O podaní trestného oznámenia informovali na tlačovej besede.

Osoby vystupujúce pod známymi menami

Poslanec Kristián Čekovský (OĽaNO) citoval niekoľko statusov a tvrdení "osôb, vystupujúcich pod menami" Ľuboš Blaha, Štefan Harabin a Martin Jakubec Tie podľa nich napĺňajú skutkovú podstatu trestných činov, ako je sabotáž, podnecovanie nenávisti a prejavy schvaľovania vojny na Ukrajine.

Problémový generálny prokurátor

Poslanec Andrej Stančík sa venoval hlavne osobe Maroša Žilinku, pričom poukázal na to, že GP takmer nekoná, aj keď výroky vyššie zmienených osôb musel zaregistrovať. Zároveň vyjadril vieru, že GP už oľutoval svoju návštevu osláv ruskej generálnej prokuratúry. Zdôraznil, že očakávali jeho konanie, nestalo sa tak a preto boli nútení podať trestné oznámenie oni. 

Zverejnený zoznam

Podľa poslancov Stančíka a Čekovského toto nemusí byť posledné trestné oznámenie, keďže niektoré spoločnosti už vytvorili zoznam proruských propagandistov, ktorí budú monitorovaní a ak bude treba, budú padať ďalšie trestné oznámenia.

(Reakcia HD čaká na reakciu dotknutých osôb a plánuje ju v zmysle plurality názorov zverejniť v primeranom rozsahu.)

Archeológ: Novela stavebného zákona nesmie prejsť
Pamiatkové úrady sa podľa novely stavebného zákona majú zmeniť na stavebné. Archeológ Peter Bisták pre portál hnonline.sk povedal, že pamiatkári boli na konzultácie prizvaní až keď zákon prešiel prvým čítaním. Člen Archeologickej rady Podľa P.... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik