Kličko pobozkal nevestu na frontovej línii v Kyjeve
07 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Starosta Kyjeva a bývalý majster sveta v ťažkej váhe Vitalij Kličko bol pripravený pobozkať nevestu pre šťastie, keď sa statočný ukrajinský pár zosobášil na frontovej línii, informuje Mirror.

Odvážny pár sa zosobášil na frontovej línii ukrajinskej vojny proti Rusku v Kyjeve – a Vitalij Kličko bol po ruke, aby nevestu pobozkal pre šťastie.

Vojnové i vojenské manželstvo

V 11. deň bojov v ukrajinskom hlavnom meste sa vojaci územnej obrany Valeri a Lesja - ktorí sú spolu už viac ako dve desaťročia - rozhodli uzavrieť manželstvo.

Kličko, starosta Kyjeva a bývalý majster sveta v boxe v ťažkej váhe, navštívil oblasť a zablahoželal dvojici. Kličko zdieľal video s potešujúcim momentom na Twitteri : „Dnes som pozdravil vojakov jedného z práporov obrany hlavného mesta Lesju a Valeriho."

"Už dlho žijú v civilnom vzťahu a teraz sa rozhodli vziať. Obrad sa konal vedľa jedného z kontrolných bodov. Život ide ďalej! A my budeme chrániť život Kyjeva, Kyjevčanov, náš štát!" Napísal Kličko pod video.

Lavrov sa stretne Kulebom: Kedy a kde?
Ruský minister zahraničných vecí sa stretne s ukrajinským náprotivkom, informuje BBC. Očakáva sa, že ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa vo štvrtok v tureckej Antalyi stretne s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmytrom... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Lesja dočasne vymenila prilbu za závoj a držala kyticu, keď novomanželia popíjali šampanské obklopení svojimi kolegami vojakmi.

Pripravení zomrieť za vlasť!

Kličko a brat Wladimir, ktorí na konci svojej žiarivej kariéry prehrali s Tysonom Furym v Düsseldorfe a proti Anthonymu Joshuovi vo Wembley, patria medzi množstvo ukrajinských boxerov, ktorí sa zapojili do obranného úsilia.

Aktuálny majster sveta v ťažkej váhe Oleksandr Usyk sa chopil zbraní, rovnako ako bývalý kráľ troch váh Vasilij Lomačenko.

Kličkovci tvrdia, že sú „pripravení zomrieť za Ukrajinu“ v konflikte vo vzdornom odkaze pre ruské sily a prezidenta Vladimira Putina.

"Som veľmi hrdý na to, akí sú ľudia vlasteneckí," povedal Vitalij pre CNN. „Nezaujíma nás, aká silná je ruská armáda, sme pripravení bojovať. A sme pripravení zomrieť za našu rodnú krajinu a za naše rodiny, pretože je to náš domov. Je to naša budúcnosť a niekto chce prísť k nám domov a ukradnúť nám našu budúcnosť

Jeden ruský vojak priznal, že si rozsah vojny uvedomil až potom, čo videl niektorých svojich obľúbených boxerov brať zbrane. "Povedali nám, že Ukrajina je údajne doslova ovládaná, teraz sa 100% mýlim, nesúďte ma príliš tvrdo," vysvetlil vojak.

Kremeľ: Útoky sa zastavia, ak Ukrajina splní podmienky!
Rusko požaduje, aby Ukrajina zastavila vojenské akcie, zmenila svoju ústavu tak, aby zakotvila neutralitu, uznala Krym ako ruské územie a uznala separatistické republiky Doneck a Lugansk za nezávislé územia, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik