Ruská odveta - zhabanie majetkov
26 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Medvedev pohrozil v reakcii na sankcie zabavením majetku cudzincov v Rusku. Informuje web ceskenoviny.cz.

Rusko by mohlo v reakcii na sankcie prijaté Západom kvôli ruskej invázii na Ukrajinu zabaviť majetok podnikov a občanov zo Spojených štátov, krajín Európskej únie a ďalších štátov.

Uviedol to dnes bývalý prezident a premiér Dmitrij Medvedev, ktorý je teraz podpredsedom bezpečnostnej rady. Za nespravodlivé označil piatkové rozhodnutie pozastaviť členstvo Ruska v Rade Európy.

Aký požičaj, taký vráť

Medvedev tiež poznamenal, že zahraničí Rusko straší zabavovaním peňazí ruských občanov a podnikov. Rusko podľa neho na takéto jednanie odpovie zrkadlovo.

"(Odpovieme) zabavením prostriedkov cudzincov a zahraničných spoločností v Rusku podľa starého princípu," napísal Medvedev na sociálnej sieti VKontakte. "A možno znárodnením majetku osôb, ktoré majú registráciu v nie priateľských jurisdikciách. Ako sú USA, štáty EÚ a rad krajín anglosaského sveta, ktoré s tým súhlasia," citovala Medvedeva agentúra TASS.

"Rada Európy a Parlamentné zhromaždenie Rady Európy pozastavila členstvo Ruska. Strašná nespravodlivosť," napísal Medvedev. Podotkol ale, že je to dobrá príležitosť na to, aby Rusko mohlo za sebou "prásknuť dverami" a obnoviť množstvo dôležitých inštitútov, napríklad trest smrti v prípade ťažkých zločinov.

Migy u nás dolietali
Slovensko rokuje o ukončení prevádzky ruských stíhačiek Mig-29 na Sliači a poslaní ruských technikov späť do vlasti. Informuje TA SR. Vyhlásil to v sobotu minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) po rokovaní vlády s tým, že vzdušný priestor SR by... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | TASR/Ivan Brožík
?session=true