Kyjev prijíma návrh Moskvy
26 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Zelenskyj prijíma Putinov návrh, je pripravený na mierové rozhovory. Podľa jeho tlačového tajomníka Sergeja Nikoforova prebiehajú konzultácie o mieste a čase rokovaní. Informuje agentúra TASS.

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj prijal návrh ruského prezidenta Vladimira Putina a je pripravený rokovať o mieri a prímerí, uviedol  Zelenského tlačový tajomník Sergej Nikiforov.

"Musím vyvrátiť obvinenia, že sme odmietli viesť rozhovory. Ukrajina vždy bola a je pripravená rokovať o mieri a prímerí. Je to naša trvalá pozícia. Prijali sme návrh ruského prezidenta," napísal na svojom facebookovom účte.

Kde a kedy sa nevie

Podľa Nikoforova prebiehajú konzultácie o mieste a čase rokovaní. Čím skôr sa začnú rozhovory, tým väčšia šanca bude na obnovenie normálneho života, poznamenal.

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov už skôr uviedol, že Putin je pripravený vyslať delegáciu do Minska na rokovania s Ukrajinou. Neskôr uviedol, že v reakcii na iniciatívu uskutočniť rozhovory v bieloruskom hlavnom meste ukrajinská strana navrhla ako možné miesto konania Varšavu a neskôr stratila kontakt.

KBS a SKCH spustili registráciu ubytovacích kapacít pre utečencov z Ukrajiny
KBS a SKCH spustili registráciu ubytovacích kapacít pre utečencov z Ukrajiny - informuje TA SR Konferencia biskupov Slovenska (KBS) v spolupráci so Slovenskou katolíckou charitou (SKCH) a Maltézskou pomocou Slovensko spustila registráciu,... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | TASR/Ivan Brožík