Boris Kollár: Ministerka Kolíková s partnermi nekomunikuje. Súdna mapa preto neprešla
23 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

"Zo štyroch návrhov rezortu spravodlivosti v rámci tzv. súdnej mapy postúpil v parlamente do druhého čítania len jeden návrh. Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár hovorí, že za tento neúspech si môže ministerka Kolíková sama."

"Reforma súdnictva sa na práve prebiehajúcej parlamentnej schôdzi nestretla s veľkým úspechom. Poslanci zo štyroch Kolíkovej návrhov schválili a do druhého čítania posunuli len návrh týkajúci sa nových sídiel a obvodov okresných súdov. Dalo by sa povedať, že súdna mapa momentálne skončila tak, ako začala – s veľkými výhradami a z toho vyplývajúcim nedostatkom podpory zo strany koaličných partnerov, teda z vlastných radov."

Hnutie Sme rodina tvrdí, že spolupráca s rezortom spravodlivosti je ťažká a komunikácia s ministerkou dlhodobo zložitá a neefektívna.

Kolíková nekomunikovala a pripomienky neakceptovala

Nie je to len Sme rodina, kto už dlhšie upozorňuje na to, že v procese tvorby novej súdnej mapy ministerka Kolíková často výzvy na rokovania ignorovala a akékoľvek pripomienky neakceptovala. Rovnako sa vyjadrili aj niektorí poslanci hnutia Za ľudí vrátane J. Šeligu či poslanec Oľano G. Gyimesi. Zdá sa teda, že nedotknuteľný obraz o bezchybnej a pracovitej političke, ktorý ministerke Kolíkovej vytvárajú niektoré liberálne médiá, dostáva na frak. Ukazuje sa totiž, že realita je úplne iná.

Ignorácia ako pracovná metóda

„K pani ministerke sa len tak ľahko nedostanete, telefón vám opakovane nezdvihne. Tvrdohlavo si presadzuje svoje, hoci vidí, že nemá podporu sudcov ani politickú podporu z vlastných radov. Napriek tomu nekomunikuje. Nie sú pravdivé jej tvrdenia, že nikto nemal záujem s ňou o súdnej mape rokovať. Záujem sme mali my aj ostatní koaliční partneri, ale ona diskutovať nechce. V lepšom prípade od vás zoberie pripomienky, ale nikdy nič nezapracuje. Toto je systém práce ministerky spravodlivosti,“ povedal predseda parlamentu Boris Kollár.

Nekritická nadpráca mainstreamu

Je až zarážajúce, ako sú niektoré médiá schopné robiť nadprácu a nekriticky adorovať vybraných politikov bez schopnosti objektívneho posúdenia ich politickej práce či ich politickej kariéry. Absolútnym príkladom takejto adorácie je ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Bez ohľadu na jej verejne známe prešľapy či na výhrady voči jej práci zo strany vlastných koaličných partnerov jej liberálne médiá neochvejne kryjú chrbát a vytvárajú obraz nezištnej, bezchybnej a spravodlivej političky

Práca užitočných idiotov v niektorých médiách nepozná hranice

"Tieto médiá ignorujú, pravdepodobne zámerne s cieľom nenarúšať dokonalý obraz, jej pracovnú minulosť, kedy dlhé roky pôsobila na ministerstve spravodlivosti za vlád Fica aj Pellegriniho. A nie v pozícii nejakej stážistky, ale ako štátna tajomníčka. Ignorujú jej pochybné podnikateľské aktivity s jej rodinou, ktoré nikdy poriadne nevysvetlila. Zdá sa, že práca užitočných idiotov v niektorých médiách niekedy skutočne nepozná hranice.

Nie vždy hovorí pravdu

Pokiaľ ide o súdnu mapu, Juraj Šeliga sa v súvislosti s (ne)komunikáciou s ministerkou nechal počuť, že sa už poučil a rokovania s ňou si bude vždy zaznamenávať písomne, naznačujúc, že ministerka nie vždy hovorí pravdu a nedrží slovo. Poslanec Gyimesi sa vyjadril, že ak sa ministerka nenaučí robiť kompromisy a bude tvrdohlavo presadzovať súdnu mapu v jej podobe, nikdy nezíska podporu. Boris Kollár napríklad tvrdí, že nesúhlasí s presunom krajského súdu z Bratislavy do Trnavy, pretože to nemá žiadnu logiku ani opodstatnenie, ale ministerka jeho argumenty ignoruje.

Stačí jej obraz vytvorený mainstreamom?

Zdá sa ale, že pani ministerka si z výhrad svojich partnerov hlavu nerobí. Načo by si aj robila, veď v médiách, ktoré ju vykresľujú ako tú, ktorá má vždy pravdu a do ktorej len ostatní neoprávnene kopú, má stále dokonalý obraz. Aj vďaka tomu mohla asi bez akéhokoľvek zaváhania vyhlásiť, že sa napriek fiasku jej súdnej mapy rozhodne nechystá podať demisiu. Nakoniec – dlhoročné, bezproblémové pôsobenie pani Kolíkovej na ministerstve spravodlivosti od Fica, Pellegriniho cez Matoviča až po Hegera ukazuje, že pani ministerka je mimoriadne „flexibilná“ a prežije naozaj všetko. Tak možno už len čaká na znovuzrodenie a návrat Fica, pod ktorým bude môcť nerušene naďalej pôsobiť ako ministerka spravodlivosti a vykonávať svoju „bezchybnú“ prácu.

Dostal som od prezidentky odpoveď, ale je tajná
„Vážení priatelia,“ píše vo svojom najnovšom statuse na sociálnej sieti JUDr. Miroslav Radačovský. „Dňa 04.02.2022 na podnet občanov ako europoslanec som požiadal Kanceláriu prezidenta SR o informáciu, ktorí ústavní právnici ubezpečili prezidentku... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

__________________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.