Procol Harum opustil Gary
23 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Zas odišiel kus mladosti zo starej minulosti. Smutnú správu priniesla TA SR.

Zomrel spevák Gary Brooker, frontman britskej skupiny Procol Harum

Gary mal 76 rokov.


Rodák z Londýna viedol skupinu počas 55 rokov jej existencie a bol spoluautorom jej najznámejšej skladby "A Whiter Shade of Pale" z roku 1967, informovala v noci na stredu stanica BBC.


Gary Brooker zomrel v sobotu v kruhu svojej rodiny; podľahol rakovinovému ochoreniu. Skupinu Procol Harum založil v roku 1966.
Skladba A Whiter Shade of Pale bola nezvyčajná – mala surrealistický text a melancholický aranžmán, voľne založený na kompozícii Johanna Sebastiana Bacha z Orchestrálnej suity č. 3 D dur.


Česť jeho pamiatke!

Odkaz prezidentke -som sklamaná
„Na TK Smer SD sme sa jasne vyjadrili k aktuálnej situácii a porušeniu medzinárodného práva zo strany Ruskej federácie voči Ukrajine. Chcela by som teda ešte k iným témam napísať pár viet.“ Píše vo svojom statuse na sociálnej sieti Monika... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

__________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.