Už ste sa zamysleli? Kto by sa bez Kuciakovej vraždy vôbec do politiky nedostal?
21 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Prestaňte skákať po hrobe Jána Kuciaka! Takto sa obul do koaličných politikov histotik, publicista a Kuciakov pedagóg Eduard Chmelár vo svojom statuse na sociálnej sieti. Čoraz viac pochybuje o oficiálnej verzii, kto stál za jeho vraždou v pozadí!

Chodia pre rozhrešenie?

"Je mi fyzicky nevoľno z toho, ako vládni politici zneužívajú pamiatku zavraždenej dvojice Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," začal svoj status Chmelár.

Podľa publicistu to začal už včera premiér Heger, ktorý pri hrobe popravených protikomunistických bojovníkov z Bielej légie posplietal holokaust, komunizmus, Mečiara, Fica a vrcholom bolo obvinenie opozície, že nesie „politickú zodpovednosť za vraždu Jána a Martiny“.

"A v podobnom tóne dnes pokračovala Veronika Remišová, Zuzana Čaputová a ďalší," vymenúva historik. Dodáva, že chápe, že oni chodia k tým pomníčkom ako pre rozhrešenie, uvedomujúc si, že bez nich by sa do politiky nikdy nedostali. "Ale vybavovať si cez nich účty s opozíciou a riešiť si tak komplexy z vlastných zlyhaní je úbohé, odporné a trápne," konštatuje.

Kristus Pán by vás bičom hnal ... a Kuciak spolu s ním
V to ráno som sa zobudila namrzená. Napadal sneh a to pre mňa a moju mobilitu vždy znamená "domáce väzenie". Pri chystaní raňajok sme z rádia počuli správu o vražde vo Veľkej Mači. Tak toto je prú... Skonštatovali sme a viedli plané reči o tom,... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Držme sa faktov

"Ani Fico, ani Pellegrini vyšetrovaniu vraždy mladého páru nebránili," upozorňuje Chmelár.

Práve naopak! Podľa historika súčasná vláda nielenže potrestanie vinníkov nedotiahla do konca, ale nedarí sa jej vôbec nič a z toho ničoho najmenej podporovať slobodu prejavu.

"Naopak – pripravuje kriminalizáciu „nepravdivých správ“. Zadĺžili a zničili túto krajinu tak, ako nikto v Európe. Myslíte si, že by sa s ňou Ján Kuciak stotožňoval?" Pýta sa publicista.

Kto SKUTOČNE stojí za vraždou Kuciaka? Vie si to zrátať aj orangutan!
Pravda o smrti Jána Kuciaka... Štyri roky prostredníctvom odkazu Jána Kuciaka šíria nenávisť voči Smeru a hrajú sa na martýrov - liberáli, americké mimovládky, médiá, vláda, konštatuje opozičný poslanec Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Aktuality.sk špinia jeho odkaz

"Odhliadnuc od toho, že hoci bol môj študent, nikdy by som si ho nedovolil volať familiárne „Janko“ ako politici, ktorí ho v živote nevideli. Tento výnimočný mladý muž mal taký vzácny nadhľad, že jeho materská redakcia Aktuality.sk špiní jeho odkaz svojou každodennou propagandou vari najviac. Nezaštiťujte sa jeho menom! Nesiahate mu po členky," konštatuje Chmelár.

Zdroj: FB/ECH

 Je oficiálna verzia pravdivá?

"A priznám sa vám ešte k niečomu. Čoraz viac pochybujem o oficiálnej verzii, kto stál za jeho vraždou v pozadí," prekvapuje Chmelár.

Vedie ho k tomu staré dobré pravidlo rímskeho práva „Cui bono?“ (V čí prospech?“). Z tejto vraždy podľa publicistu rozhodne nemala prospech súčasná opozícia.

"Historické skúsenosti, podľa ktorých sa pri vyvolaní farebnej revolúcie spravidla vždy objaví nejaká mŕtvola ako zámienka na vyvolanie nepokojov, mi velia obrovskú opatrnosť v robení unáhlených záverov," vysvetľuje.

Nepatrí vládnej koalícii

"V každom prípade držme sa faktov. Úlohou vládnych politikov je racionálne vytvárať lepšie podmienky pre život na Slovensku, nie zvaľovať svoje zlyhania na opozíciu. A hlavne nedusiť slobodu. V tom je odkaz Jána Kuciaka hmatateľnejší ako čokoľvek iné a presahuje nás. Ján Kuciak nepatrí vládnej koalícii," uzavrel Chmelár.

R. Fico: Všetko je inak, len médiá sa nezmenili
Robert Fico (predseda Smeru-SD) si pripomína vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Vo svojom videu na sociálnej sieti rekapituluje dianie bezprostredne po vražde, ale aj po voľbách. Píše sa rok 2022 a všetko je inak, hovorí R. Fico. Nezmenili... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietam tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.