Kristus Pán by vás bičom hnal ... a Kuciak spolu s ním
21 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

V to ráno som sa zobudila namrzená. Napadal sneh a to pre mňa a moju mobilitu vždy znamená "domáce väzenie". 

Pri chystaní raňajok sme z rádia počuli správu o vražde vo Veľkej Mači.

Tak toto je prú...

Skonštatovali sme a viedli plané reči o tom, čo to bude znamenať. Dnes už vieme, takže sa budem venovať aspektu tejto vraždy, ktorému sa nevenuje nikto.

Kuciak, ako modla

Dnes sú od tejto tragickej udalosti štyri roky. Každého normálneho človeka pri zmienke o niečom takomto nutne zamrazí v chrbte, lebo veď vražda prekračuje všetky, naozaj všetky hranice. Našim čitateľom snáď nemusím vysvetľovať, aký je rozdiel medzi pietnou spomienkou a modloslužobníctvom.

Politické prešlapy prezidentky Zuzany Čaputovej
Na zásadný problém zlyhania jej výkonného mandátu už dlhodobo poukazuje spevák, mediálny analytik, aktivista občianskej iniciatívy Slobodné Slovensko Martin Jakubec, ktorý vo svojom prejave na kanáli YouTube skonštatoval absolútnu nečinnosť hlavy... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Emanuel Orban

Len náš pán prezident ešte takmer týždeň lyžoval v Rakúsku. Viete si to predstaviť? Nie? Tak to napíšem inak. Ste šéf firmy, kde zavraždia niekoho, kto má poukazovať na problémy (lebo presne to investigatívny novinár  v štáte robiť má). Keď sa to na dovolenke dozviete, čo urobíte? Zrušíte dovolenku a v čo najkratšom možnom momente sa vrátite, lebo toto je mega problém. A pán prezident nič.

Ten pán prezident,

ktorý potom do konca svojho funkčného obdobia a chvíľu aj po ňom, vo svojich prejavoch večne vzdychal nad smrťou Janka a Martinky. Takže - ste šéf firmy, kde tragicky zahynul pre vás dôležitý človek, vy ste sa nevrátili z dovolenky, až týždeň po, kto vám bude veriť krokodílie slzy nad jeho smrťou, ktoré budete roniť, kade pôjdete?

Pozor, cynický odsek

Nemal ten pán Kuciak umrieť. Nemuseli by sa drapnúť Ďuri od Šeligov a Kolíkovie Marka. Ďuri by si užíval nejaké chrumkavé štipendium na prestížnej univerzite, Marka by sa potichúčky realizovala kdesi v útrobách Ministerstva spravodlivosti SR. Oj, Edko by sa tiež kdesi s predajom vodky moril, ale dnes už vie, že aj jemu bol túto vraždu čert dlžen, lebo veď on je v tom úplne nevinne, ambiciózny trnavčan rozpútal čosi, v čom teraz musí pokračovať aj on. Ale má za to slušný peniaz, tak sa trápi. Joj a čo taký Jožko z Haliče. Pekné podnikanie si tam vybudoval, no ktosi brnkol na jeho slávne meno a zašlú slávu, tak teraz musí chúďa rozprávať o zotročených včelách a hnevať "náckov" v parlamente.

Prezidentka si uctila pamiatku novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice
Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v pondelok vo Veľkej Mači uctila pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pred dom, v ktorom boli zavraždení, položila kvety a zapálila sviečku. "Pred štyrmi rokmi sa... Čítať ďalej
21 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Páni a dámy politici, čo tak radi beriete mená Kuciaka a Kušnírovej do úst, nie je vám trápne, že ste sa tam, kde ste, vyštverali z ich hrobu? V Písme Svätom je jedna scéna, v ktorej Pán Ježiš vojde do chrámu, vezme bič a kupcov a peňazomencov z neho tým bičom ženie. Tak si myslím, že keby bol Ján Kuciak s Pánom Ježišom, tak bým bičom rozháňa náš parlament a niektoré redakcie. 

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietam tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.