Po pochybení pri hospitalizácii Kollára padol TREST. Prečo taja AKÝ? (VIDEO)
19 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

V prípade porušenia zákazu návštev v Nemocnici sv. Michala počas hospitalizácie predsedu parlamentu Borisa Kollára je už právoplatný rozsudok. Potvrdilo to aj ministerstvo vnútra. Typ ani výška sankcie však nie sú známe, píše 1pluska.sk.

Verejnosť má právo to vedieť

Portál Zastavme korupciu informoval, že nadácia nesúhlasí s výkladom, že výška a druh sankcie sú informácie, ktoré podliehajú rovnakej ochrane ako zdravotný stav. “Verejnosť má právo vedieť, aký trest bol za pochybenie uložený,” uviedol správca nadácie.

A reakcia rezortu vnútra?

„K typu sankcie, výške sankcie a najmä k zdôvodneniu konečného rozhodnutia vo veci sa bližšie vyjadrovať nemôžeme, nakoľko sa správne konanie týka a súvisí s poskytovaním zdravotnej starostlivosti pacientovi nemocnice a v danej veci nie ste účastníkom konania na základe správneho poriadku.“

K nehode Borisa Kollára došlo ešte v októbri 2020 na križovatke Mramorová a Ulica Svornosti v Bratislave vo večerných hodinách. Vo vládnom vozidle sedeli štyri osoby vrátane Kollára. V druhom aute boli dvaja bratia s kamarátom. VIDEO TU.

Igor Melicher: Inde by padali vlády, len naši koaliční poslanci sú ako tie tri povestné opice
Odvolávanie Mikulca ukázalo podľa Igora Melichera, mladého sociálneho demokrata prázdnotu, ktorá vypĺňa poslancov koalície. Melicher je presvedčený, že koaliční poslanci sú ako tie tri povestné opice - nevidia, nepočujú, nepovedia. Mladý sociálny... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Návštevy napriek prísnym pravidlám

Bratislavská Nemocnica sv. Michala povolila návštevy predsedovi parlamentu Borisovi Kollára počas jeho hospitalizácie napriek tomu, že v tom čase platili prísne pravidlá spojené s pandémiou. Počas tohto obdobia ho navštívilo viacero osôb, aj politici koalície. Za správny delikt, ktorého sa nemocnica ako právnická osoba dopustila, hrozí podľa zákona pokuta do 20-tisíc eur, dodáva 1.pluska.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Rado Baťo: Hanba na sto rokov
O hanbe na sto rokov, píše Rado Baťo, bývalý poradca exprezidenta Andreja Kisku. Priznáva, že svoločou vo vláde úprimne pohŕda, ale ako tradičný hejter jej na sociálnej sieti aj tak venoval pár riadkov, ktoré súvisia s hlasovaním o reforme súdnej... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.