Prečo uprednostnil ruské tanky pred americkými?
18 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Irak má v úmysle kúpiť veľkú sériu ruských tankov T-90 namiesto amerických M1A2 Abrams, informuje avia.pro

Rozhodol sa pre ruské

Po porovnaní schopností amerických tankov M1A2 Abrams a ruských tankov T-90 sa iracké úrady rozhodli zakúpiť novú veľkú sériu ruských ťažkých obrnených bojových vozidiel. Podľa rôznych zdrojov sa uvažuje o nákupe asi 50 tankov T-90, ale presné údaje sa ešte k tomu nezverejnili.

A dôvody?

Irak rozhodol kúpiť ruské tanky T-90 na základe ich oveľa vyšších bojových a technických vlastností, navyše konštrukcia ruského tanku umožňuje jednoduchú údržbu a opravy.

Nákupná horúčka: Ľudia v Kyjeve vo veľkom nakupujú zbrane (VIDEO)
Obchody so zbraňami v Kyjeve praskajú vo švíkoch. Tešia sa z vysokého obratu, píše de.euronews.com. Ľudia kupujú, kupujú, kupujú Outdoorové oblečenie, ale aj bundy s bojovými nápismi a militárie – to všetko dopĺňa sortiment obchodov so zbraňami... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Platiť chce ropou

Irak je pripravený zaplatiť za ruské tanky ropou, nie je však známe, či ruská strana bude s takýmito podmienkami súhlasiť, pretože o niečo skôr sa objavili informácie, že Irak odmietol kúpiť ruské stíhačky a rozhodol sa pre francúzske Dassault Rafale kvôli tomu, že Francúzsko schválilo platbu za dodávku stíhačiek irackou ropou.

Ruské ťažké tanky T-90 sa úspešne osvedčili v Sýrii a Iraku v boji proti militantom a teroristom Islamského štátu, dodáva avia.pro.

(Medzititulky red. HD.)

Hystéria na Západe sa vyvíja podľa predpísaného scenára
Podľa Konstantina Gavrilova, vedúceho ruskej delegácie vo Viedni, sú vyhlásenia o vojenských aktivitách Ruska pritiahnuté za vlasy, informuje ria.ru. Vyhlásenia o ruských „nezvyčajných“ vojenských aktivitách sú pritiahnuté za vlasy. Rusko sa na... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.