J. Šeliga: Pani ministerka, my už nie sme kamoši, toto vám neprejde!
18 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Juraj Šeliga zo strany Za ľudí sa zdržal hlasovania pri rozhodovaní o Súdnej mape. 

Prečo tak urobil, keď návrh podávala jeho koaličná a donedávna aj stranícka kolegyňa, ministerka Kolíková? Svoje hlasovanie vysvetľuje na sociálnej sieti a dnes k svojmu hlasovaniu mal aj tlačovú besedu.

Dôvody mal hneď štyri

Jedným z nich bol aj "strašiak Harabin" - presnejšie, ako by to vyzeralo, keby takému veľkému počtu sudcov predsedal niekto ako Štefan Harabin. Ďalším je, že by sa mal klásť dôraz na elektronizáciu súdov a lepší sudcovský manažment, tiež sa mu nepáči, že veľká väčšina z Fondu obnovy by mala smerovať do dvoch miest a napokon argumentuje kolosmi, ktoré vzniknú po prijatí súdnej mapy, kde by pod jeden súd spadalo cca 600 tisíc obyvateľov a množstvo spoločností. To sú v skratke argumenty J. Šeligu.

Má ten patent na spravodlivosť on?

"Niektorí kolegovia vytvárajú dojem, že už nemám záujem zápasiť s korupciou. Kto vidí a sleduje moje kroky, tak vie, že sa snažím robiť, čo viem. Ak je na boj s korupciou patent na ministerstve spravodlivosti, tak to samozrejme situáciu mení." Pýta sa J. Šeliga. "Ostatne, ako korektný partner som upozornil aj koaličných kolegov vopred, že sa zdržím. Nebolo to pre nich žiadne prekvapenie." 

Bittó Cigániková: Rozjímanie nad Súdnou mapou
Poslankyňa Jana Bittó Cigániková je odborníčkou strany SaS na zdravotníctvo. Tentokrát na sociálnej sieti však riešila Súdnu mapu a zoznamy hlasujúcich poslancov. Ľudí v diskusii však, paradoxne, zaujalo niečo iné... Prečo neprešla druhá časť... Čítať ďalej
18 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.