Dorazili ďalšie americké stíhačky
18 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Stíhačky F-35 amerického letectva dorazili na leteckú základňu Spangdahlem v Nemecku. Informovala o tom spravodajská stanica CNN. Ide o posily pre východné krídlo NATO, píše echo24.cz.

Lietadlá sú z 34. stíhacej letky na základni Hill v americkom Utahu.  V Nemecku majú posilniť východné krídlo Severoatlantickej aliancie. Západ presúva do východnej Európy svoje jednotky, ako tvrdí, v reakcii na hromadenie ruských vojsk pri hraniciach s Ukrajinou.

Do poľského Lasku zas dorazilo osem lietadiel F-15E z 336. stíhacej letky zo Severnej Karolíny. Podľa CNN na základňu v Ramstein v Nemecku priletelo z Británie šesť lietadiel KC-135 určených na dopĺňanie paliva iných lietadiel vo vzduchu, alebo prevoz nákladu.

Nová generácia radarových systémov varovania pred raketovými útokmi
Varovný systém proti raketovým útokom ruské ozbrojené sily do roku 2030 úplne prepnú na radarové stanice vysokej pohotovosti Voronež. Informoval o tom plukovník Sergej Suchkov, vedúci Centra varovania pred raketovými útokmi Vzdušných síl Ruska. „V... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Podľa veliteľa amerického letectva v Európe a Afrike generála Jeffrey Harrigiana má byť zapojenie amerických stíhačiek a pilotov  dôkazom solidarity v Severoatlantickej aliancie.

Sťahovanie vojakov späť na základne

Ruské ministerstvo obrany zverejnilo video, ktoré dokazuje začiatok sťahovania ruských vojakov a techniky zo západu krajiny späť na základne po ukončení vojenských cvičení. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ministerstvo. Ďalšie jednotky podľa armády opúšťajú Krym, dodáva echo24.cz.

(Medzititulok red. HD.)

Na čo im to všetko bude?
Ukrajina žiada NATO o vybavenie na odstraňovanie mín, radiačný a chemický prieskum, terénne vozidlá, zdravotnícke vybavenie... a dlhý zoznam pokračuje, informuje ria.ru. NATO dostalo od Ukrajiny žiadosť o medzinárodnú pomoc v prípade mimoriadnych... Čítať ďalej
17 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.