Nový Bidenov poradca pre jadrovú politiku
15 | 02 | 2022 I Ivan Mihale

Americký prezident Joe Biden si najal nového šéfa poradcov pre jadrovú politiku, jednu z najvyšších pozícií v ministerstve energetiky (DOE). Je to absolvent jadrového inžinierstva Sam Brinton. Ako LGBTQ+ aktivista, podporuje rodovú rovnosť a nesie sa po Bielom dome na vysokých podpätkoch a oblečený v krikľavých šatách. Dokonca sa necháva oslovovať zámenom "oni". Informovala o tom iPrimaNews.

Táto kontroverzná osôbka vyvolala protichodné reakcie po celom svete. Ľudia na sociálnych sieťach sa zaujímajú o jeho vzhľad. Niektorí tvrdia, že politika je o reprezentácii a pýtajú sa, či by takáto osoba mala reprezentovať USA. Iní píšu, že nezáleží na jeho vzhľade, ale na jeho vzdelaní a schopnostiach.

Sam Brinton/Zdroj: Facebook
Sam Brinton/ Zdroj: Facebook
Sam Brinton/ Zdroj: Facebook
Sam Brinton/ Zdroj: Facebook
Sam Brinton/ Zdroj: Facebook
Sam Brinton/ Zdroj: Facebook

Na Twitteri často píše o problémoch s jadrovým odpadom po celom svete. V posledných dňoch niekoľkokrát informoval o diskusiách o zneškodňovaní rádioaktívneho odpadu v západnom Texase, o vyšetrovaní jadrovej elektrárne Fukušima Daiiči v Japonsku, o iniciatíve v oblasti jadrovej energie na Aljaške a o spoločnom česko-slovenskom programe nakladania s rádioaktívnym odpadom.

Brinton získal bakalársky titul v strojárstve (s voliteľným jadrovým inžinierstvom) na Kansas State University, ktorý ukončil v roku 2011. Potom prestúpil na Massachusetts institute of Technology (MIT), kde absolvoval dvojitý magisterský titul v jadrovom inžinierstve a technológii a politike. Štúdium ukončil v roku 2013.

Odvtedy Brinton zastával niekoľko pracovných miest. Strávil rok ako profesionál v oblasti čistej energie vo Washingtone na tretej ceste a dva roky ako senior politický analytik v Bipartisan Policy Center, ďalšom výskumnom inštitúte so sídlom vo Washingtone.

Je Rizman, milenec Čaputovej, paranoidný?
Juraj Rizman, aktuálny amant prezidentky Čaputovej, je v šoku. V dnešný deň, na sviatok sv. Valentína sa mu vraj dejú zvláštne udalosti. Namiesto toho aby trávil čas so svojou nežnou a milovanou "polovičkou", od rána bojuje s hackerskými útokmi, na... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.