Zelenskyj prudko mení názor
14 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi prisľúbil, že poskytne návrh na osobitný štatút Donbasu, informuje lenta.ru.

Osobitný štatút pre Donbas

Nemecký kancelár Olaf Scholz informoval, že diskutoval s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským o návrhoch zákonov o osobitnom štatúte Donbasu a voľbách v samozvaných republikách. Hovoril o tom na tlačovej konferencii po stretnutí s ukrajinským lídrom.

Americký politológ obvinil americké tajné služby: Vymysleli ste si vojnu na Ukrajine!
Podľa amerického politológa Davida Hendricksona si vojnu na Ukrajine vymysleli americké tajné služby. Washington podľa neho rozdúchal príbeh údajného ruského útoku na Ukrajinu, aby zastavil certifikáciu plynovodu Nord Stream 2 – to prinieslo veľký... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Prísľub

Zelenskyj podľa Scholza prisľúbil, že Ukrajina poskytne na diskusiu návrhy zákonov o osobitnom štatúte a voľbách v Donbase.

Nemecký kancelár poznamenal, Nemecko zintenzívnilo svoje úsilie v normandskom formáte a snaží sa diplomaticky prekonať zložitú situáciu okolo Ukrajiny. Minské dohody sú základom rokovaní, zdôraznil.

Ako Macron a Erdogan „ošklbávajú“ Zelenského (VIDEO)
Na pozadí vybičovanej hystérie okolo ruskej invázie niektoré štáty slovne vyjadrujú podporu Ukrajine, ale v skutočnosti sa ľstivo snažia uzatvárať zmluvy, ktoré sú pre Kyjev nevýhodné, ale pre nich veľmi užitočné, píše strana.news. Ukrajina... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Súbor opatrení na implementáciu minských dohôd podpísali v Minsku v roku 2015 predstavitelia Nemecka, Ruska, Ukrajiny, Francúzska a samozvanej Luhanskej a Doneckej republiky. Jedným z kľúčových bodov je upevnenie osobitného štatútu Donbasu a usporiadanie volieb v regióne. Napriek vyhláseniam zmluvných strán o ich záväzku k dohodám, zatiaľ neboli zrealizované.

Podľa oficiálnej predstaviteľky ruského ministerstva zahraničia Marie Zacharovej sa Spojené štáty snažia revidovať dohody a zmariť mierový proces rokovaní, uzatvára lenta.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Obloha sa zatvára. Poisťovne sa pripravujú stiahnuť záruky na lety nad Ukrajinou. Čo to znamená?
Téma „Putinovej invázie“ by mohla v najbližších dňoch tvrdo zasiahnuť ukrajinský letecký trh. Letecká spoločnosť KLM zastavuje lety na Ukrajinu . A zdá sa, že toto je len prvý krok, píše strana.news. Veľké medzinárodné poisťovne sa chystajú... Čítať ďalej
14 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.