Život bez Facebooku a Instagramu? Ako by skončila Qeen Plačková?
11 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Technologický gigant Meta Platforms pohrozil vypnutím sužieb Facebooku a Instagramu v Európe. Naráža tu totiž na všeobecné nariadenie EÚ o ochrane údajov (GDPR). Čo by to znamenalo pre vás? A čo by si počali influenceri?

Komplikácia pre mnohých

Koniec sociálnych sietí Facebooku a Instagramu by určite v Európe skomplikoval život mnohým.  Avšak aj napriek tomu na otázku, či by si vedeli ľudia predstaviť fungovanie bez Facebooku a Instagramu, drvivá väčšina odpovedala áno. Ľudia sú presvedčení, že by bolo menej klamstiev, hoaxov a rovnako aj zla, píše portál topky.sk.

Tu je však reč o ľuďoch, ktorí k svojej práci sociálne siete nepotrebujú. Mnohí by však bez nich mohli prísť o prácu. Ďalší sa prostredníctvom sociálnych sietí kontaktujú so svojimi príbuznými či priateľmi, iní ich využívajú aj ako inšpiráciu na jedloči cvičenie.

Už si to nevieme ani predstaviť

"Chýbali by mi informácie o dennom menu vybraných reštík," reagovala Kristína. Niektorým by chýbali aj satirické stránky či "trollovia", ako sa nazývajú vymyslené účty na sociálnych sieťach, ktoré komentujú príspevky so zámerom vyprovokovať druhú stranu s opačným názorom.

Koniec Facebooku a Instagramu v Európe? Meta hrozí vypnutím
Technologický gigant varoval, že regulačná kontrola bloku nad „transatlantickými prenosmi údajov“ ovplyvňuje jeho schopnosť dodávať cielené reklamy, informuje portál RT. Služby Facebooku a Instagramu v Európe možno budú musieť byť vypnuté, ak ich... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Našli sa však aj takí, ktorí Facebook a Instagram berú ako miesto, kde si ukladajú svoje spomienky, prípadne im funkcia na oboch platformách ukáže, čo robili v ten deň pred pár rokmi, upozorňuje portál.

Najviac by to zasiahlo influencerov 

Špeciálnou kategóriou sú však určite rôzne internetové celebrity, ktoré by zrušením Facebooku a Instagramu prišli o prácu určite! Čo by robila napríklad taká "kráľovná Instagramu" Zuzana Plačková je naozaj otázne. Na živobytie si totiž zarába výlučne na sociálnych sieťach. Zostať bez haliera v období, keď čaká prvé dieťatko, by určite nebola výhra.

Na sociálnych sieťach však sledujeme aj novinárov, hercov, spevákov či iných umelcov. Aj oni svoju osobu propagujú práve cez sociálne siete. Rovnako tak robia aj malé či väčšie firmy. 

Nie je to prvýkrát, čo Facebook pohrozil zákazom svojich služieb

Pred rokom užívateľom a mediálnym firmám v Austrálii zablokoval zdieľanie a prezeranie spravodajského obsahu. Reagoval tým na vtedy chystaný zákon, ktorým má prinútiť digitálne platformy, ako je Google alebo Facebook, aby platili mediálnym podnikom za využívanie ich spravodajského obsahu.

Koniec segregácie. Ale nezabudnime...  
Podpredseda strany Život a advokát Marek Géci na svojom facebookovom profile pripomenul, že vláda uvoľnuje opatrenia proti covidu 19. Netreba však zabúdať na to, že to môže byť stratégia. Upokojiť občanov po podpísaní „okupačnej“ zmluvy s USA.... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.