Moskva varuje: Ani o tom neuvažujte!
10 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Rozmiestnenie amerického protiraketového systému THAAD pri ukrajinskom Charkove by bolo provokáciou a mohlo by skomplikovať vyriešenie bezpečnostnej krízy okolo Ukrajiny, varuje ruské ministerstvo zahraničia, informujú eurozprávy.cz.

Moskva reaguje na správy v ruských médiách, že sa Kyjev obrátil na Washington s prosbou o umiestnení tohto obranného systému neďaleko od ruských hraníc.

Žiadna dodávka!

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov uviedol, že ak by Washington vážne uvažoval o dodávke systému THAAD, šance na diplomatické riešenie sporu okolo Ukrajiny by sa znížili.

Moskva v posledných mesiacoch tvrdí, že má obavy o svoju bezpečnosť napríklad s ohľadom na možný vstup Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie a kvôli prípadnému rozmiestňovaniu zbraňových systémov blízko svojich hraníc.

Do Bulharska smerujú štyri stíhačky Eurofighter a vojaci. Neskôr dve F-35-ky. Od koho tentokrát?
Španielsko posiela štyri stíhačky Eurofighter a 130 vojakov do Bulharska, kde budú pomáhať strážiť vzdušný priestor tejto balkánskej krajiny, informuje echo24.cz. Eurofightery zo Španielska Prvé lietadlá by mali na základni Graf Ignatievo blízko... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcú záruku

Od západných predstaviteľov sa snažia získať okrem iného záruku, že NATO neprijme Ukrajinu ako členský štát. Washington aj aliancie ale túto požiadavku odmietli. Západ naopak apeluje na Rusko, aby stiahlo od hraníc s Ukrajinou desiatky tisíc vojakov, ktoré tam v poslednom čase sústredilo.

Podľa Rjabkova Rusko naďalej denne rokuje o svojich požiadavkách a Moskva pripravuje odpoveď na písomné vyjadrenie Washingtonu k ruským návrhom, ktoré dostala koncom januára, uzatvárajú eurozpravy.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Prehovoril o špinavých kšeftoch elity. Tajné dodávky zbraní milíciám v Sýrii a Líbyi
Nuri Bozkir predtým pôsobil ako obchodník so zbraňami a ako veliteľ špeciálnych jednotiek v Turecku. Potom ale prišiel na verejnosť s informáciami, ako jeho krajina dodáva zbrane milíciám v Sýrii, aj Líbyi, informuje portál aktuálne.cz. Bozkir je... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.