Papaláš, ktorého nominovali „Obyčajní“ ľudia
09 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Policajný prezident Hamran si užíva luxus plnými priehrštiami. Na dovolenku cestuje s podriadenou v štátnej limuzíne, na sebe má oblečenie a šperky za tisíce eur. Správu priniesol týždenník Plus 7 dní.

Dočasne poverený policajný prezident Štefan Ham­ran síce tvrdí, že neuznáva papalášizmus, ale sám sa ako papaláš správa. Len pred pár dňami sa prevalilo, že na dovolenku cestoval štátnou luxusnou limuzínou a so sebou zobral aj mladú podriadenú.

V kauze poľovníckej chaty obvinil vyšetrovateľ tri osoby
V kauze poľovníckej chaty obvinil vyšetrovateľ tri osoby. Obvinenia sa týkajú prečinu pytliactva a zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. TASR to potvrdila Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. Upozornil na to portál... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Z titulu funkcie má Hamran nárok na používanie niekoľkých služobných áut, má prideleného aj šoféra. To mu však nestačilo. Už viac ako mesiac jazdí na najnovšom BMW 750i XDrive 7L, ktoré si ministerstvo vnútra požičalo od súkromnej firmy. Vyvážanie v béemvéčku Hamranovi schválil minister vnútra Roman Mikulec.

Štátnym autom na dovolenku

Hamran luxusné auto využíva ozaj naplno. Odviezol sa v ňom nedávno aj na dovolenku do rakúskeho Innsbrucku. Spoločnosť na lyžovačke v Alpách mu robila jeho podriadená z Lynx Commanda Evelyn Hégelyová.

Hamran obhajuje cestu na dovolenku tým, že ju spojil s pracovným stretnutím v Rakúsku: „Považujem za správne, že som spojil dovolenku s pracovnou cestou. Vzhľadom na moju pracovnú vyťaženosť je čas pre mňa mimoriadne cenná komodita. Vzhľadom na to, že vozidlo je zapožičané ministerstvu vnútra bezodplatne, ministerstvu nevznikajú z prevádzky tohto vozidla okrem úhrady pohonných látok žiadne ďalšie náklady na prevádzku.“

Bezbrehý papalášizmus a rodinkárstvo v OĽaNO!
A čo na to "obyčajný človek" Igor? Pýta sa vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec mimoparlamentnej strany Hlas-SD Erik Tomáš. Hlasák tak reagoval na papalášizmus dočasného šéfa polície Štefana Hamrana. V týchto dňoch uzrel svetlo... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

O svojich sa treba postarať

Evelyn Hégelyová, pôsobí ako druhá Mária Trošková, modrooká blondínka žije v Komárne, odkiaľ je aj Štefan Hamran. Na polícii, konkrétne v Lynx Commande, ktorému šéfuje Hamran, pracuje Hégelyová len od júla 2021 ako hlavná štátna radkyňa a v podstate hneď sa stala aj tajomníčkou združenia ATLAS. 

Hégelyová pochádza z rodiny, ktorá sa už tridsať rokov venuje predaju zmrzliny. Až do vlaňajšieho mája figurovala v štruktúrach rodinnej firmy aj ona, plánovala stratégie rozvoja. Podľa LinkedIn úspešne ukončila v roku 2020 vysokoškolské vzdelanie so zameraním na ekonomiku na londýnskej King’s College. Pracovala aj v kuriérskej spoločnosti, venovala sa digitálnemu marketingu. Pomohol jej šéf Lynx Commanda Hamran ku kariére v polícii?

„Keďže v prvom kole výberového konania zriadená výberová komisia sekcie personálnych a sociálnych činností MV SR nevybrala žiadneho vhodného kandidáta, Evelyn Hégelyovú som požiadal, aby sa prihlásila do ďalšieho výberového konania, keďže bola absolventkou prestížnej londýnskej univerzity King’s College a spĺňala všetky kritériá na danú pozíciu,“ uviedol Hamran.

Hégelyovú nielenže berie na dovolenku, ale evidentne na ňu myslí aj cez víkendy. Pristihli sme ho, ako nesie v nedeľu do zmrzlinárne veľkú škatuľu. Opäť prifrčal na štátnom bavoráku. Zaparkoval na mieste vyhradenom pre Slovenskú sporiteľňu a vystúpil z auta. Pohyboval sa rýchlo, hlavu vtiahnutú do goliera bundy.

Papalášstvo mu zrazu neprekáža? Hamran vodu káže, víno pije!
Čo mu kedysi prekážalo, dnes sám praktizuje! Štefan Hamran odcestoval na dovolenku v luxusnej limuzíne. Dokonca aj so svojou podriadenou! Kam teda zmizla jeho kritika papalášstva? Na blahobyt sa ľahko zvyká Dočasne poverený prezident... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Politické aktivity policajta

Hamran mal pred poslednými parlamentnými voľbami aj politické ambície. Úplne vážne sa uvažovalo, že bude tieňovým ministrom vnútra za Progresívne Slovensko/Spolu a že ho dajú na kandidátku. Nakoniec sa rozhodol ostať v polícii, kde mal napäté vzťahy s vtedajším policajným prezidentom Tiborom Gašparom. Ako policajt, ktorý má podľa zákona zakázané vyvíjať akúkoľvek činnosť v prospech politickej strany, musel vysvetľovať, čo robil vedľa šéfa Progresívneho Slovenska Michala Trubana na politickom mítingu. Škandál zvládol, keď vyhlásil, že sa tam bol pozrieť zo záujmu o verejné dianie.

Hamran sa rád fotí v rôznych športových pózach, jeho Instagram je plný zaujímavých fotiek. Odhaľuje však aj to, ako miluje luxus, respektíve drahé značky. Zimná bunda, ktorú má na sebe, je rovnakej značky ako bunda, v ktorej vyšiel z väzby podnikateľ Norbert Bödör. Stojí vyše osemsto eur! Zaujímavé sú aj Hamranove doplnky.

"Na fotkách sa skvele vyníma jeho náramok či retiazka. Značka Bvlgari ponúka zlatú retiazku s príveskom v tvare krúžku navrhnutom svetoznámou architektkou Zahou Hadidovou za tri a pol tisíca eur," informuje týždenník Plus 7 dní.

Vyšetrovateľ Čurilla - nie len obvinený, ale aj odmenený
Ján Čurilla bol vyšetrovateľom kauzy Očistec. Stal sa zástupcom riaditeľa odboru západ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Na tlačovej besede o tom informoval dočasne poverený prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. Píše denník... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.