Vyšetrovateľ Čurilla - nie len obvinený, ale aj odmenený
12 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Ján Čurilla bol vyšetrovateľom kauzy Očistec. Stal sa zástupcom riaditeľa odboru západ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Na tlačovej besede o tom informoval dočasne poverený prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. Píše denník SME.

Dlhoročný príslušník NAKA

„Človek, ktorý 20 rokov pracuje v prospech tejto spoločnosti, odhaľoval tie najzávažnejšie zločiny a mal odvahu stíhať tých najzávažnejších zločincov v našej spoločnosti, je dnes kriminalizovaný aj v politických štruktúrach, ako mafián a zločinec. Len preto, že on a jeho kolegovia možno stíhajú politicky exponované osoby,“ zdôraznil dočasný šéf polície.

Neopodstatnené trestné stíhanie

1. októbra 2021 prepustil Krajský súd v Bratislave obvinených vyeštrovateľov Jána Čurillu, Pavla Ďurka, Milana Sabotu a štefana Mašínu a dočasného šéfa policajnej inšpekcie Pavla Sch. z väzby. Štyria vyšetrovatelia sú podľa SME naďalej stíhaní pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti.

AKTUÁLNE: V Dolnom Harmanci došlo k tragédii
Na lesnej ceste traktor privalil človeka. Na mieste zasahujú hasiči. Správu priniesol portál Pluska. Ťažká technika, aj policajti Stanislav Ševčík z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v banskej Bystrici informuje: "Príslušníci HaZZ... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Obvinení 

Ján Čurilla a Pavol Ďurka pracovali v tíme Očistec, boli obvinení v súvislosti s vyšetrovaním trestných vecí skupiny takáčovcov. SME uvádza, že údajne bránili členovi skupiny M. Mikulcovi, aby sa vrátil na Slovensko. Chceli tým dosiahnuť vznik dôvodu na jeho útekovú väzbu. Pavol Ďurko bol obvinený z údajnej manipulácie s výpoveďou svedka Csabu Dömötöra.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.