Papalášstvo mu zrazu neprekáža? Hamran vodu káže, víno pije!
31 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Čo mu kedysi prekážalo, dnes sám praktizuje! Štefan Hamran odcestoval na dovolenku v luxusnej  limuzíne. Dokonca aj so svojou podriadenou! Kam teda zmizla jeho kritika papalášstva?  

Na blahobyt sa ľahko zvyká

Dočasne poverený prezident policajného zboru Štefan Hamran bol známy svojou kritikou "papalášskych" manierov svojich predchodcov a nechcel byť pokračovateľom tejto "tradície". Všetko je však zrejme inak a Hamran si to namieril do úplne rovnakých vôd. 

Kompetentní totiž potvrdili, že využíva na osobnú prepravu toplimuzínu určenú pre najvyšších ústavných činiteľov. A to na cestu na dovolenku! Témou sa zaoberali ako prvé Hospodárske Noviny.

Traja najvyššie postavení predstavitelia krajiny či významní diplomati majú zo špeciálneho policajného úradu zameraného na ochranu ústavných činiteľov a zahraničných misií pridelených nielen osobných strážcov a vodičov. Spravidla sú im tiež k dispozícii najluxusnejšie a najbezpečnejšie limuzíny zo štátneho vozidlového parku primerané charakteru ich poslania a postavenia.

Zaradil sa k politickej špičke

Najnovšie však nie len im. Podľa zistení HN minister vnútra Roman Mikulec pred niekoľkými týždňami prekvapujúco umožnil využívať na svoju osobnú prepravu vozidlo zodpovedajúce štandardu prezidentky, šéfa parlamentu či premiéra i funkcionárovi, ktorý verejne kritizuje papálašske maniere svojich predchodcov.

Zuzana Čaputová opäť sklamala. Poslušne poverila Naďa na podpis dohody s USA
Prezidentka Zuzana Čaputová napriek masívnemu nesúhlasu Slovákov s obrannou dohodou medzi USA a Slovenskom poverila ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO), aby dohodu podpísal. Informuje RTVS. Má sa tak stať už na budúci týždeň. Podľa zistení... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Reč je o Štefanovi Hamranovi, ktorý je dočasne poverený vedením Policajného zboru. Zároveň šéfuje Útvaru osobitného určenia, známejšiemu pod názvom Lynx Commando. Od konca decembra má k dispozícii najnovšie BMW 750i XDrive 7L. Limuzínou sa mal odviesť aj na nedávnu dovolenku do rakúskeho Innsbrucku. Spolu s ním tam cestovala podriadená z Lynx Commanda.

Miesto riešenia akútnych problémov, lyžovačka v Alpách

Ak niekto krúti hlavou nad tým ako išiel Hamran na lyžovačku, keď sa dozvie kedy, tak mu padne sánka. Dočasný šéf polície totiž dovolenkoval v čase, keď v parlamente mimoriadne zasadal Výbor Národnej rady pre obranu a bezpečnosť. 

Na ňom sa hovorilo o kauze šikany z Miloslavova. Pred poslancov predstúpil samotný minister Mikulec, ktorého namiesto policajného šéfa sprevádzal viceprezident Branko Kišš.

Drucker vyzýva Lengvarského: Zodvihne šéf rezortu zdravotníctva hodenú rukavicu?
Komu slúži minister Lengvarský? Toto sa pýta vo svojom statuse na sociálnej sieti jeho predchodca Tomáš Drucker. Podľa neho sa zdá, že počínanie Lengvarského v prípade Rázsoch nie je iba neschopnosť. Začína mať pocit, či to nie je... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Hamranovi podriadení z tlačového odboru to vysvetľovali slovami, že „dočasne poverený prezident Policajného zboru sa nezúčastnil na rokovaní predmetného výboru z dôvodu dlhodobo plánovanej päťdňovej dovolenky spojenej s pracovným programom v rakúskom meste Innsbruck“.

Iba osobná priateľka

A máme tu aj ďalšiu otázku. S kým? Hamrana totiž sprevádzala na ceste v Rakúsku jeho podriadená z Útvaru osobitného určenia. Ide o civilnú zamestnankyňu Evelyn Hégelyovú, ktorá pochádza z rovnakého mesta ako jej šéf, teda z Komárna.

Podľa policajného prezidenta tam bola v pozícii tajomníčky výkonného výboru organizácie ATLAS. „Bola so mnou, pretože som skĺbil dovolenku s pracovnou cestou, tak som si ju zobral so sebou. Okrem toho, a to možno neviete, ja som s pani Hégelyovou už bol na dovolenke aj v minulosti, lebo je to moja osobná priateľka a kamarátka, ktorú poznám už roky,“ priznal Hamran. Na otázku HN, či ide o jeho partnerku, reagoval slovami, že „moja priateľka sa ináč volá“.

Hamran však zdôraznil, že na cestu nevyužil vodiča. „Nie som ako moji predchodcovia, ja to považujem za papalášizmus,“ usúdil policajný šéf.

Víchrica Nadia besnila aj na Slovensku: Odniesli si to strechy, stromy aj plynové potrubie
Víchrica Nadia vyčíňala v nedeľu aj na Slovensku! Najviac zaúradovala na horách a západe Slovenska, kde prevracala stromy, strhávala strechy a vyvracala lampy verejného osvetlenia. V Európe po sebe zanechala šesť obetí! Meteorológovia vydali... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.