V kauze poľovníckej chaty obvinil vyšetrovateľ tri osoby
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V kauze poľovníckej chaty obvinil vyšetrovateľ tri osoby.

Obvinenia sa týkajú prečinu pytliactva a zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. TASR to potvrdila Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru s doručením uznesenia o vznesení obvinenia upozornil Krajskú prokuratúru v Nitre na vyrovnanie sa s otázkou prípadnej zaujatosti," priblížila Dobiášová s tým, že trestné stíhanie sa začalo 7. februára. Obvinenia sa týkajú osôb M. M., Ing. A. J. a Ing. T. S.

Kauza poľovníckej chaty je známa z videí, ktoré boli medializované vlani v októbri. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora G. Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora G. Nitrianska krajská prokuratúra na jeseň trestné stíhanie pre pytliactvo zrušila. Vznik odposluchov mala podľa prokuratúry umožniť nesprávna právna kvalifikácia.

Podľa portálu SME má byť jedným z obvinených aj syn exministra Smeru Ľubomíra Jahnátka - Andrej. Zvyšnými dvoma obvinenými sú zápasník Matúš Mečár a tiež poľovný hospodár daného revíru.

Jaroslav Naď je presvedčený, že Maroš Žilinka chce byť prezidentom SR
Generálny prokurátor Maroš Žilinka začal svoju politickú kampaň, myslí si minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Je presvedčený, že generálny prokurátor sa chce uchádzať o funkciu prezidenta. Uviedol to v reakcii na Žilinkov prejav, ktorý chcel... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.