Jozef Pročko zaútočil na slovenských včelárov!
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Poslankyňa Monika Kozelová (OĽaNO) a Martin Fecko (OĽaNO) pripravujú zákon, ktorý podľa slovenských včelárov spôsobí historický nedostatok kvalitného medu a zvýši dovoz nekvalitného medu zo zahraničia.

Predseda Slovenského zväzu včelárov Milan Rusnák v tlačovej správe informoval o tom, že zákon poškodí opeľovaciu činnosť včiel a tým aj poľnohospodársku a záhradkársku produkciu. Jozef Pročko (OĽaNO) v príspevku na sociálnej sieti obvinil včelárov z odporného klamstva a aj za ich tvrdením vidí Roberta Fica.

Slovenský zväz včelárov v rámci tlačovej správyi informoval o tom, že OĽaNO pracuje na zániku včelárstva na Slovensku. 

"Drastické obmedzenie včelárstva, ktoré pripravujú poslanci hnutia OĽANO v rámci zákona o ochrane zvierat, spôsobí historický nedostatok medu pre slovenských spotrebiteľov a zvýši dovoz nekvalitného, sfalšovaného medu na Slovensko. Poškodí tiež opeľovaciu činnosť včiel a tým poľnohospodársku i záhradkársku produkciu v celej krajine," informujú okrem iného. 

Ak im toto prejde, bude dokonané! Slovensko zažije po vláde "zmeny", malú smrť
Niečo sa deje a píše sa o tom. Robia sa aj tlačové správy a politici na sociálnych sieťach chrlia. A potom sa niečo deje a všade je ticho. Lebo je lepšie, ak sa to "niečo", iba potichu schváli a bude dokonané! Ale chcú Slováci podporovať... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Kým Monika Kozelová sa po zverejnení tlačovej správy a nie skôr ozvala, že médiá manipulujú a sú neprofesionálne a nie ona, ale externý konzulant rieši návrh zákona, Pročko tvrdí, že včelári odporne klamú a za ich tlačovou správou vidí Roberta Fica. Z vyjadrenia poslanca Jozefa Pročka pritom nie je zrejmé, či aj on spolupracuje na návrhu zákona so svojimi poslaneckými kolegami.

Monika Kozelová odsudzuje neprofesionálne správanie médií

"Správa o tom, že OĽANO pracuje na zániku slovenského včelárstva je KLAMSTVO. Novela zákona o ochrane zvierat je len v prípravnom štádiu. Nikto z poslancov OĽANO, ani ostatných koaličných poslancov, ktorí sa na príprave zákona podieľajú sa so Slovenským zväzom včelárov kvôli pripomienkovaniu tejto novely nestretol a ani im neposlal žiadny materiál," uviedla na sociálnej sieti.

Tvrdí, že  nie ona, ale externý konzultant, ktorý spolupracuje na príprave zákona, respektíve len na časti o včelách, požiadal Slovenský zväz včelárov o vyjadrenie a doplnenie jeho podkladového materiálu a prípadné námietky. Nešlo teda o žiadosť na pripomienkovanie konkrétneho paragrafového znenia návrhu.

Podotkla, že znenie novely zákona o ochrane zvierat ešte nie je ukončené. Niektoré časti, vrátane kapitoly o včelách ešte vôbec nie sú spracované a sú len v štádiu konzultácií o obsahu.

Kozelová tvrdí,že nikto z médií s nami navrhovateľmi pripravovanej novely zákona nekomunikoval a neoveroval si zavádzajúce informácie, ktoré Zväz zverejnil vo svojom stanovisku a odsúdila takého neprofesionálne konanie. "Kapitolu v včelách považujeme za veľmi dôležitú a určite ju nebudeme "šiť horúcou ihlou". Momentálne sme v štádiu zberu podkladov," dodala.

Slovenskí včelári kričia: OĽaNO nás chce zlikvidovať
"Hnutie Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) pracuje na zániku slovenského včelárstva, tvrdí Slovenský zväz včelárov," informuje denník Webnoviny.sk. Poslankyňa Monika Kozelová (OĽaNO) a Martin Fecko (OĽaNO) pripravujú zákon, ktorý... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pročko tvrdí že včelári odporne klamú

"Toto je odporné klamstvo," zdôraznil Pročko a pridal sa na stranu kolegyne. Hneď aj dodal, že p. Rusnák bol veľkým fanúšikom RF (zrejme Roberta Fica) a to je dôvod, kvôli ktorému sa šíri klamstvo. Má na mysli zrejme tvrdenie predsedu Slovenského zväzu včelárov, p. Milana Rusnáka.

Dodáva, že so šéfom slovenského zväzu včelárov p. Rusnákom telefonicky hovorili a boli s ním odkonzultované niektoré NÁVRHY z pripravovanej novely. "Bol požiadaný, aby sa k nim vyjadril. A bolo mu povedané, že bude prizvaný na konzultácie k novele. On namiesto toho začal šíriť klamstvá," dodáva.

Pročko priznáva, že Oľano pripravuje zmeny pri včelárstve. Ale v prospech.

"Nechceme, aby včelári dodávali med plný antibiotík. Chceme, aby med bol zdravý a prírodný. Nechceme, aby v regióne, kde už včely nemajú čo jesť boli včelstvá premnožené a kŕmili ich cukrom. Nechceme, aby včely s prirodzeným genotypom z Oravy boli premiestňované do Bratislavy, ale aby sa zachovával genotyp a prirodzené prostredie, kde sa včela narodila a chceme, aby sa zvyšovali kvalitné zdravé včelstvá bez chorôb. Viete že nikto včelstvá nekontroluje?!!! Že si takto môžete kúpiť med od klinicky ochorených včelstiev? Chceme aby ste jedli zdravý med. Nie cukor a antibiotiká," tvrdí.

"Starí včelári hovoria, každý včelí problém vyrieši dobrá znáška. Ja ročne sám zjem 30 pohárov 7dcl medu a milujem včelárov a ich prácu. Včelári, ktorí ma poznajú vedia o čom píšem," okomentoval v závere. 

Ďuriš Nicholson: Ten bordel mi naozaj nestojí za viac ako za týchto 39 sekúnd
Lucia Ďuriš Nicholsonová reaguje na situáciu v NR SR, v rámci ktorej nastal riadny bordel. To celé sa udialo dnes. "Piskot, slovenská vlajka pri rečníckom pulte, ktorú natiahlo ĽSNS, ukrajinská vlajka, ktorú natiahlo SaS, vykázanie zo sály, bojkot... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.