Slovenskí včelári kričia: OĽaNO nás chce zlikvidovať
08 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Hnutie Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) pracuje na zániku slovenského včelárstva, tvrdí Slovenský zväz včelárov," informuje denník Webnoviny.sk.

Poslankyňa Monika Kozelová (OĽaNO) a Martin Fecko (OĽaNO) pripravujú zákon, ktorý podľa slovenských včelárov spôsobí historický nedostatok kvalitného medu a zvýši dovoz nekvalitného medu zo zahraničia.

Predseda Slovenského zväzu včelárov Milan Rusnák v tlačovej správe informoval o tom, že zákon poškodí opeľovaciu činnosť včiel a tým aj poľnohospodársku a záhradkársku produkciu.

„Výroba medu by po schválení takéhoto návrhu na Slovensku poklesla tak výrazne, že štatisticky by sa na každého obyvateľa Slovenska ušlo len štvrť kilogramu kvalitného slovenského medu. Med, ktorý by chýbal, by sa musel vykrývať dovozom podradných, lacných a často falšovaných medov zo zahraničia. Práve slovenský med pritom patrí svojou kvalitou a antimikrobiálnymi vlastnosťami medzi najlepšie na svete. Nerozumieme preto, o čo týmto poslancom ide,“ uviedol podľa Webnoviny.sk, Rusnák.

Dráčik sa nenechá! Opäť reaguje!
Dráčik sa nenechá! Známe slovenské hračkárstvo opäť reaguje! Politikom vysvetľuje a deťom praje: okrem iného aj lásku, starostlivosť... Známe slovenské hračkárstvo Dráčik na svojej webovej stránke nedávno odvážne uverejnilo svoj postoj k invázii... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Včelstvo poklesne...

Pokiaľ návrh zákona Kozelovej a Fecka prejde, bude to znamenať pokles včelstva o 72 percent. Z 350 tisíc na 98 tisíc. Poslanci totiž navrhujú, aby bol počet včelstiev regulovaný na maximálne dve včelstvá na kilometer štvorcový a sebestačnosť Slovenska by tak vo výrobe medu klesla na 20 až 17 percent, pričom podľa Webnoviny.sk, sa aktuálne pohybuje na úrovni 60 až 70 percent.

Odborníkov poslanci na diskusie neprizvali. Včelári tvrdia, že ide o utajovaný návrh zákona, v ktorom navrhujú okrem iného aj zákaz prepravy včiel, zákaz šľachtenia včiel a zákaz inseminácie, čiže kontrolovaného oplodňovania včelích matiek s dôrazom na kvalitu genetiky.

Koaliční poslanci s pamäťou dážďovky
Branislav Fábry: "Predvolebné sľuby poslancov a obranná dohoda s USA". Článok uznávaného právnika a komentátora politiky na webe srspol.sk stojí za to prečítať si. Pripomenie vám, čím nás balamutili koaliční poslancdi, keď potrebovali naše hlasy a... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.