Je to len obyčajné cirkusové šapitó s klaunami
10 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov považuje ďalšie hrozby Washingtonu zabrániť spusteniu Nord Streamu 2 v prípade eskalácie situácie na Ukrajine za cirkus, informuje interfax.ru.

Bolo by to smiešne, keby to nebolo také smutné

„Toto je politické cirkusové šapitó, do ktorého sa Západ zapája: Je tu skupina klaunov, skupina iluzionistov, ktorí vytiahnu zajaca z klobúka za biele uši, a ten sa potom zmení na stuhu, nikto nevie, či tam bol zajac, alebo stuha - všetci sa tešia, všetci jedia zmrzlinu a pukance. Bolo by to smiešne, keby to nebolo také smutné," – povedal námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov v reakcii na slová amerického prezidenta Joea Bidena, že Nord Stream 2 by v prípade útoku na Ukrajinu „nefungoval“.

Dôsledky ponesú Európania, nie USA
Francúzsky minister financií hospodárstva a financií Bruno Le Maire označil spustenie plynovodu Nord Stream 2 za východisko z krízy s Ruskom. Povedal to pre rozhlasovú stanicu France Inter, informuje ria.ru. Americký prezident Joe Biden už skôr... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Nástroj nátlaku na Moskvu

Nord Stream 2 sa v rukách Spojených štátov a niektorých postáv mimo USA už dávno zmenil na nástroj nátlaku na Moskvu. To sa, žiaľ, odzrkadľuje aj v realite, ktorá sa vyvinula v Európe, v NATO a EÚ, kde nie sú ani pokusy zhodnotiť vlastné záujmy a z dlhodobého hľadiska ich správne zvážiť, povedal.Rjabkov.

Podľa jeho slov sa stále opakuje to isté. Ľudia sa oháňajú tým, že sú pripravení zniesť akúkoľvek nepriazeň osudu, ale pritom očierňujú Moskvu. To je podstata politiky Západu a najmä Európskej únie.

Americký prezident Joe Biden po rokovaniach s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom sľúbil, že Nord Stream 2 nebude „fungovať“, ak Rusko napadne Ukrajinu. Podľa jeho slov Rusko značne utrpí, ak sa zastavia takéto dodávky, uzatvára interfax.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Ďalší „džob“ v Gazprome pre Putinovho priateľa exkancelára Schrödera
Bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder bol nominovaný do Dozornej rady spoločnosti Gazprom. Tento 77-ročný politik je už predsedom výboru akcionárov spoločnosti Nord Stream AG a predsedom predstavenstva Nord Stream 2 AG, píše portál... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.