Cvičia, ale eskalácie sa neboja
07 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov vyhodnotil pravdepodobnosť výraznej eskalácie rusko-ukrajinského konfliktu ako nízku, uviedla to tlačová služba vojenského rezortu krajiny.

„Pravdepodobnosť výraznej eskalácie k dnešnému dňu sa naďalej hodnotí ako nízka," – povedal Reznikov.

Zvažuje všetky scenáre

Ukrajinská armáda podľa neho zvažuje všetky možné scenáre a podniká všetky potrebné kroky na neutralizáciu hrozieb.

Reznikov poznamenal, že aktívne rusko-bieloruské vojenské cvičenia sa začnú o niekoľko dní. Potrvajú pravdepodobne do 20. februára. Ukrajinská strana podľa jeho slov „robí všetko potrebné na zvládnutie podobných situácií". Minister zdôraznil, že Ukrajina koná plánovane a koordinovane, aby vylúčila akékoľvek provokácie.

Ako sa Erdogan rozhodol zarobiť na Ukrajine. Politické kotrmelce Ankary
Séria návštev zahraničných hostí na Ukrajine pokračuje. Hosťom Kyjeva bol turecký prezident Recep Tayyip Erdogan – možno najextravagantnejší návštevník zo všetkých, píše portál prvnízprávy.cz. „Nezodpovedné okupačné scenáre“ Západu To, čo turecký... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Cvičenie síl územnej obrany

Zároveň sa na Ukrajine cvičia sily územnej obrany, aj so zbraňami získanými v rámci medzinárodnej pomoci.

Západné krajiny už od jesene 2021 poukazujú na výraznú koncentráciu ruských vojsk na hraniciach s Ukrajinou. Podľa ich názoru sa Rusko pripravuje na inváziu na ukrajinské územie.

Agresiu neplánuje

Moskva opakovane vyhlásila, že neplánuje agresiu proti susednému štátu, dodáva interfax.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Ďalšia provokácia: Odpálili raketu stredného doletu schopnú niesť jadrové zbrane (VIDEO)
Bezpečnostná rada OSN diskutuje o provokatívnom kroku Severnej Kórey, informuje de.euronews.com. Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov sa stretla, aby prerokovala ďalšie provokatívne odpálenie rakety v Severnej Kórei. USA vyzvali... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.