Ďalšia provokácia: Odpálili raketu stredného doletu schopnú niesť jadrové zbrane (VIDEO)
07 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Bezpečnostná rada OSN diskutuje o provokatívnom kroku Severnej Kórey, informuje de.euronews.com.

Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov sa stretla, aby prerokovala ďalšie provokatívne odpálenie rakety v Severnej Kórei. USA vyzvali Pchjongjang, aby sa vrátil k rokovaciemu stolu, a to bez predbežných podmienok.

Schopná niesť jadrové zbrane

Severná Kórea totiž otestovala raketu stredného doletu schopnú niesť jadrové zbrane - prvýkrát od roku 2017.

USA, Japonsko a ďalšie štáty ostro odsúdili odpálenie rakety.

Linda Thomas-Greenfieldová, veľvyslankyňa USA pri OSN, povedala: „Chceme poskytnúť humanitárnu pomoc, zdá sa však, že tejto krajine nezáleží na osude jej vlastných ľudí, keď míňa milióny dolárov na vojenské testy, zatiaľ čo jej obyvatelia hladujú."

Mali by ste byť viac úprimní a flexibilní

Čína vyzvala na nadviazanie kontaktov so Severnou Kóreou. Veľvyslanec pri OSN Zhang Jun na adresu USA povedal: „Ak dúfate v prelom, mali by ste prejaviť viac úprimnosti a flexibility."

Dostrel 4 500 kilometrov

Odborníci odhadujú, že raketa má dolet 4 500 kilometrov a mohla by dosiahnuť americké územie Guam, kde majú USA vojenskú základňu, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Opevnenie hraníc: Poľsko sa uzatvára - nevyhnutnosť alebo „hlúposť"? (VIDEO)
Poľsko buduje zábrany na 186 kilometroch svojej štátnej hranice s Bieloruskom. Environmentalisti tvrdia: je to hlúposť, píše de.euronews.com. Majú byť vysoké päť metrov a podľa vlády vo Varšave majú zabrániť nepovolenému prekračovaniu hraníc -... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.