Zaobchádzajme s COVIDom ako s chrípkou, navrhujú rakúski vládni experti
06 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Rakúski vládni poradcovia pre pandémiu odporučili, aby štát ku COVIDu-19 od jesene pristupoval rovnakým spôsobom ako k bežnej chrípke. Môže sa tak stať za predpokladu, že koronavírus nezmutuje a bude naďalej prevládať súčasný vysoko nákazlivý, ale pre zdravie človeka menej nebezpečný variant Omikron, informuje echo24.cz

Odporúčanie odborníkov prichádza v čase, kedy v Rakúsku začalo platiť povinné očkovanie proti COVIDu-19.

Závisí to od imunity

Jesenné uvoľnenie pravidiel pre prístup ku COVIDu-19 bude podľa expertov z krízovej koordinačnej skupiny (Gecko) záležať aj na tom, či bude imunita obyvateľov voči COVIDu-19 na vysokej úrovni aspoň 90 percent.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Tú možno dosiahnuť očkovaním alebo prekonaním choroby. Ďalším predpokladom je tiež dostupnosť liekov proti koronavírusu a očkovacích látok účinných proti rôznym jeho variantom.

Pokiaľ by sa tieto podmienky splnili, mohli by sa posilňovacie dávky covidovej vakcíny, upravené vzhľadom na prípadné iné varianty koronavísuru, podávať rovnakým spôsobom, ako sa to robí pri očkovaní proti bežnej chrípke, uviedli odborníci.

Podľa Technickej univerzity vo Viedni už teraz prišlo do kontaktu s vírusom, alebo bolo zaočkovaných až 93 percent Rakúšanov. Variant Omikron by mal zabezpečiť vybudovanie imunitnej reakcie.

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Povinné očkovanie

V Rakúsku už nadobudol platnosť zákon o povinnom očkovaní proti COVIDu-19 pre všetky dospelé osoby s výnimkou tehotných žien, ľudí, ktorým v tom bránia zdravotné dôvody, a podmienečne tiež vyliečených.

Od 16. marca už môžu rakúske úrady ukladať pokuty – v zjednodušenom konaní do 600 eur a v riadnom procese až do 3 600 eur, dodáva echo24.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.