Tak, TOTO asi Tonymu nevyjde...
04 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Po piatkovom verejnom vypočutí kandidátov na predsedu Úradu na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) SR odporúča odborná komisia troch z nich, a to Juraja Mičuru, Marianu Bielikovú a Martina Zlochu.

Vyplýva to zo zápisnice z tretej časti výberového konania, ktorú zverejnil Úrad vlády (ÚV) SR na webovej stránke. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor ÚV SR.

Maximálny počet bodov, ktoré mohli kandidáti získať za projekt a ich osobnostné predpoklady preverené počas verejného vypočutia, bolo 100 bodov. Najviac sumárnych bodov dostal Juraj Mičura (81,38 bodu), ktorý pôsobí v oblasti ÚOOÚ. Nasleduje Mariana Bieliková (74,57 bodu), ktorá v súčasnosti pôsobí na Ministerstve spravodlivosti (MS) SR. Trojicu tých, ktorých komisia odporúča, uzatvára Martin Zlocha (56,38 bodu), predseda dozornej rady štátneho podniku Vodohospodárska výstavba.

Transparency: Schránková firma vytiahla od štátu na koronapomoci 3,6 milióna eur! Čo robí vláda?
Do kedy ešte? Na Slovensku sa pred očami občanov strácajú obrovské sumy peňazí, a zdá sa, že nikoho z vládnych politikov na čele s premiérom Eduardom Hegerom to príliš netrápi. Nikto z nich nemá pocit, žeby mal vyvodiť minimálnu politickú... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Komisia neodporúča

Naopak, komisia neodporúča Andreja Horského (43 bodov), Zuzana Sklenárovú (29,75 bodu) a Tonyho Teslu (26,75 bodu).  

ÚOOÚ je bez vedenia od apríla 2020, keď Národná rada SR odvolala z funkcie Soňu Pőtheovú.

Predošlé výberové konanie sa skončilo neúspešne. Verejné vypočutie kandidátov sa nekonalo, keďže jedna z kandidátok účasť zrušila. Vláda rozhodla o opätovnom vyhlásení výzvy a aktualizovala pravidlá výberového konania.

ÚOOÚ vykonáva dozor nad ochranou osobných údajov a podieľa sa na ochrane základných práv a slobôd fyzických osôb pri ich spracúvaní. Predsedu úradu volí a odvoláva Národná rada SR na návrh vlády. Jeho funkčné obdobie je päť rokov. Úrad zriadili 1. septembra 2002.

Transparency International Slovensko sa "cíti" ohromene!
Transparency International Slovensko sa "cíti" ohromene! Dôvodom je, že agentúra s miliónovými dotáciami od štátu si presmerovala kontakty na Transparency... Agentúra sa volá Brigádnici sro – Práca šľachtí človeka. A spája sa s podnikateľom Petrom... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.