Transparency International Slovensko sa "cíti" ohromene!
03 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Transparency International Slovensko sa "cíti" ohromene! Dôvodom je, že agentúra s miliónovými dotáciami od štátu si presmerovala kontakty na Transparency...

Agentúra sa volá Brigádnici sro – Práca šľachtí človeka. A spája sa s podnikateľom Petrom Puškárom alias Tonym Tesla. Na presmerovanie kontaktov poukázala samotná Transparency International Slovensko (TIS).

"Brigádnici sro – Práca šľachtí človeka. S takýmto sloganom sa na internete prezentuje personálna agentúra sídliaca na schránkovej adrese v centre Bratislavy, ktorá zo schémy Ústredia práce na podporu zamestnanosti počas koronakrízy vytiahla už vyše 3,6 milióna eur," píše TIS. 

"V Transparency sme v decembri upozornili, že agentúra bez kancelárií, pri ktorej sme nenašli žiadne jej vlastné pracovné ponuky, vykazovala Ústrediu stovky zamestnancov na trvalý pomer. Stala sa tak jedným z najväčších príjemcov koronapomoci na Slovensku vôbec," vysvetľujú.

TIS pripomína, že zmluvu so štátom podpisoval viackrát stíhaný podnikateľ Peter Puškár alias Tony Tesla a neskôr ju previedol na pravdepodobné biele kone so schránkovými adresami z Česka.

Vojna na Ukrajine? To je iba búrka v pohári vody! Možno nás čaká TOTO!
Zabudnite na vojnu na Ukrajine! To je iba búrka v pohári vody. Ak nás čaká vojna, veľká vojna, bude vo východnej Ázii. Konštatuje to vo svojom statuse na sociálnej sieti analytik Ján Baránek. Na úvod ponúka Baránek zaujímavé video tzv. filantropa... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Brigádnici sa naše otázky najprv snažili rozptýliť zaslaním finančného daru

"Zásadné rozpory v počte zamestnancov vykazovaných Sociálnej poisťovni a v predkladaných výkazoch pre dotácie zistilo po našom blogu aj Ústredie práce. K nášmu trestnému oznámeniu pre podozrenie zo spáchania subvenčného podvodu tak pridalo aj vlastné," vysvetľuje TIS.

"Brigádnici sa naše otázky najprv snažili rozptýliť zaslaním finančného daru, ktorý sme obratom vrátili," informuje TIS.

"Po zverejnení nášho blogu zareagovali tým, že časť komunikácie medzi úradmi a zástupcami firmy (vrátane Puškára) presmerovali na Transparency. Aktuálne náš email a telefónne číslo už figuruje aj na webstránke agentúry ako kontakt pre sťažnosti. Pri našich kontaktných údajoch uvádzajú: „Tí čo všetko vedia o spoločnosti“. My by sme sa aj sťažovali, akurát, písať sami sebe...," píšu.

R. Bránik: Zoberte im fejsbúky, nech komunikujú odborníci
Búranie nelegálnych stavieb v Plaveckom Štvrtku vyvolalo, kde inde, ako na sociálnej sieti, búrlivú diskusiu. Samozrejme ako to už býva, diskutujúci sa zamerali IBA na jeden aspekt. K búraniu ilegálnych stavieb sa ako prvý vyjadril Richard... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Puškár alias Tesla chce pracovať na poste šéfa Úradu na ochranu osobných údajov

"Mimochodom, Puškár alias Tesla sa v týchto dňoch opätovne uchádza aj o post šéfa Úradu na ochranu osobných údajov. Výberové konanie sa má uskutočniť už zajtra. Akokoľvek môže práca naozaj šľachtiť, v jeho prípade by sme to skúšať zrovna v štátnej inštitúcii neodporúčali," komentuje TIS v závere. 

Bekmatov: Toto je proamerická sekta
Proti zmluve s USA protestujú snáď už aj štyri kandelábre z piatich, o obyvateľstve nehovoriac, no minister Naď je na ceste do USA, aby mu podpísal a pani prezidentka sa cíti urazená tým, že ju národ má za americkú agentku. Artur Bekmatov,... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.